search
Deze onsmakelijke thrillerserie overtreft de films uit de jaren 90
Series / Specials

Deze onsmakelijke thrillerserie overtreft de films uit de jaren 90

De serie 'Hannibal' gaat over de wereldberoemde moordenaar uit 'The Silence of the Lambs'.

Het gebeurt vrij regelmatig dat er een serie wordt gemaakt als vervolg op een film, om het verhaal uit te breiden of om meer context te geven. Dat is niet altijd een groot succes, maar vaak genoeg ook wel. Soms weet de serie de film zelfs te overtreffen.

Volgens veel kijkers is dat het geval bij de serie Hannibal, die de verhalen uit de films Red Dragon en Hannibal uit de jaren 90 voor een groot deel opnieuw in beeld brengt. Deze twee films zijn dan weer sequels van The Silence of the Lambs.

Nieuwe versie


De fictieve seriemoordenaar Hannibal, bedacht door Thomas Harris, wordt in de serie op een geheel nieuwe manier neergezet door Mads Mikkelsen. De serie kwam uit in 2013. In totaal werden er 3 seizoenen gemaakt.

Hannibal gaat over de getalenteerde FBI-profiler Will Graham (Hugh Dancy). Hij wordt gekoppeld aan psychiater Dr. Hannibal Lecter (Mikkelsen), om hem te helpen niet te veel op te gaan in zijn zaken.

Wereldberoemd personage


Graham heeft echter geen idee dat Lecter eigenlijk een kannibalistische seriemoordenaar is, die de FBI voor de gek houdt. Naarmate hun complexe relatie vordert, wordt het verstand van Graham steeds meer richting het breekpunt gebracht.



Nadat Anthony Hopkins het personage Hannibal Lecter wereldberoemd maakte, was het riskant om een nieuwe acteur te casten. Mikkelsen oversteeg echter alle verwachtingen door de manier waarop hij de rol wist neer te zetten.

Stijlvol


Hannibal is zowel bloederig als stijlvol en laat zien dat series van net zulke goede kwaliteit kunnen zijn als films. Op de IMDb scoort de serie maar liefst een 8,5/10 als cijfer.

Er is alleen teleurstellend nieuws: Hannibal is momenteel nergens te streamen. Wel kun je de serie makkelijk op dvd bestellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen