search
Deze serie uit 1990 moet wel de meest controversiële serie ooit gemaakt zijn
Series / Specials

Deze serie uit 1990 moet wel de meest controversiële serie ooit gemaakt zijn

'Heil Honey I’m Home!' was zo controversieel dat het na één aflevering werd stopgezet.

Hoe controversieel kan je een serie maken? Dat dachten de makers van de Britse sitcom Heil Honey I’m Home! waarschijnlijk toen ze de serie bedachten. Heil Honey I’m Home! werd geschreven door Geoff Atkinson en geproduceerd in 1990.

De serie draait om Adolf Hitler (Neil McCaul) en Eva Braun (DeNica Fairman), die naast een Joods echtpaar, Arny (Gareth Marks) en Rosa Goldenstein (Caroline Gruber), wonen. Hitler is het centrale personage en een typische man uit de middenklasse die moeite heeft om met zijn Joodse buren om te gaan.

Parodie


Heil Honey I’m Home! was bedoeld als een parodie op Amerikaanse sitcoms en parodieert dus elementen van Amerikaanse sitcoms uit het midden van de 20e eeuw. Maar deze Britse sitcom ging misschien te ver en was walgelijk smakeloos, zelfs voor de veel liberalere jaren '90.

De serie veroorzaakte controverse en critici noemden het "misschien wel de meest smakeloze situatiekomedie ter wereld." Het is nu nog steeds een van de meest controversiële series die ooit in het Verenigd Koninkrijk zijn uitgezonden.

Eén aflevering


Door de controverse werd Heil Honey I’m Home! al na één aflevering stopgezet, terwijl er 11 afleveringen waren gepland en acht waren opgenomen. Zou de serie verder uitgezonden worden, zou het Hitler volgen die probeert zijn Joodse buren te vermoorden. Deze afleveringen zouden in tegenstelling tot de pilotaflevering geanimeerde openingstitels hebben, vergelijkbaar met die van Bewitched.



Atkinson houdt vol dat het doel van de serie niet was om te shockeren, maar om de verzoeningspolitiek rondom Hitler in 1938 te onderzoeken. Hij zei dat de satire op deze verzoeningspolitiek niet zo goed overkwam als hij had bedoeld. Over de ophef rondom de serie heeft Atkinson ook verklaard dat driekwart van de cast Joods was en het concept niet als controversieel beschouwde.

Kijken?


Heil Honey I’m Home! is niet beschikbaar om te streamen, huren of kopen, en dat voor een goede reden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij Heil Honey I’m Home! gezien?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen