search
Deze HBO Max-serie was veruit de grootste teleurstelling van vorig jaar: 19% op Rotten Tomatoes
Series / Specials

Deze HBO Max-serie was veruit de grootste teleurstelling van vorig jaar: 19% op Rotten Tomatoes

'The Idol' stelde kijkers flink teleur en kwam op geen enkele manier in de buurt van 'Euphoria'.

Voor de release had vrijwel iedereen verwacht dat de serie The Idol een succes zou worden. Zowel de maker als de acteurs leken veelbelovend. Maar helaas bleek niets minder waar, want de serie flopte volledig.

The Idol verscheen in juni 2023 op HBO Max, nadat de eerste twee afleveringen al getoond waren op het Cannes Film Festival. De serie is gemaakt door Sam Levinson, die ook de maker is van de succesvolle serie Euphoria.

Popster


De serie gaat over Jocelyn (Lily-Rose Depp): een popster die haar reputatie als meest sexy popster wil terugwinnen, nadat haar laatste tour gecanceld werd vanwege een mentale inzinking. Ze begint een ingewikkelde relatie met Tedros (Abel Tesfaye, of wel The Weeknd).

Tedros is een zelfhulp guru en de leider van een moderne sekte, met een erg fout verleden. Brengt deze nieuwe romantische ervaring haar naar nieuwe hoogtepunten, of zorgt het voor een nog diepere inzinking?

Saai


Nadat de eerste aflevering online was gekomen bleek The Idol meteen controversieel te zijn door zijn expliciete seksuele inhoud. Al snel ging het gesprek rondom de serie echter niet meer alleen om de expliciete scènes, maar ook over de saaie verhaallijn en het matige regisseerwerk.



Op Rotten Tomatoes scoort de serie een zeer matige 19% bij de critics. Het publiek is iets guller, maar nog steeds niet enthousiast en geeft 41%.

Slordig


De critics consensus: "Net zo opzichtig en slordig als de industrie die de serie probeert te satiriseren, plaatst The Idol zichzelf op een voetstuk met een ongebreidelde stijl, maar de serie verwelkt in de schijnwerpers".

Het zal je dan ook niet verbazen dat The Idol gecanceld werd na één seizoen. Wil je de serie toch met eigen ogen bekijken? Dat kan op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij The Idol gezien op HBO Max?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen