search
Deze flater van een serie scoort karige 14%: een van de slechtste komedies van Netflix
Series / Specials

Deze flater van een serie scoort karige 14%: een van de slechtste komedies van Netflix

'Hoops' werd door de negatieve recensies na één seizoen geannuleerd.

Netflix heeft al heel wat goede animatieseries gemaakt voor volwassenen. Denk maar aan Big Mouth en BoJack Horseman. Maar soms gaat het ook mis en dit was het geval met de animatieserie Hoops.

Hoops werd gemaakt door Ben Hoffman voor Netflix en ging in première op de streamingdienst in de zomer van 2020. Het hoofdpersonage, coach Ben Hopkins, wordt ingesproken door Jake Johnson. Ook te horen in de serie zijn Ron Funches, Cleo King, Natasha Leggero, A. D. Miles en Rob Riggle.

Verhaal


Hoops volgt Ben Hopkins, een onbeleefde en slechtgehumeurde basketbalcoach op Lenwood High School. Bens belangrijkste doel is om de slechte reputatie van zijn team om te buigen, maar zijn pogingen eindigen vaak in rampen en mislukkingen.

Naast basketbal wil Ben zijn relatie met zijn ex-vrouw Shannon weer opbouwen en is hij ook geobsedeerd door de film Little Man Tate uit 1991. Het is de favoriete film van Ben, ondanks het feit dat hij het einde nooit heeft gezien. De film wordt meerdere keren in de serie genoemd.

Negatieve recensies


Hoops was uiteindelijk een flop en kreeg uiterst negatieve recensies. Zo heeft het een lage score van 14% op Rotten Tomatoes. De kritische consensus op de website luidt: "Grof, onbeschoft en doelloos, het eerste seizoen van Hoops levert alleen maar mislukte pogingen op."



Caroline Framke van Variety beschreef de serie als "niet de helft van de grapjesmachine die het zou moeten zijn om het totale gebrek aan nuance te rechtvaardigen." Een paar maanden nadat het uitkwam annuleerde Netflix de serie na één seizoen vanwege de negatieve reacties.

Kijken?


Wil je Hoops toch eens zien? Je kan de serie bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij eerder van Hoops gehoord?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen