search
Hoe gaat het nu met de opvallende 'Claire Littleton' uit de hitserie 'Lost'?
Series / Specials

Hoe gaat het nu met de opvallende 'Claire Littleton' uit de hitserie 'Lost'?

Het personage Claire Littleton uit 'Lost' werd gespeeld door Emilie de Ravin.

Lost wordt nu nog steeds beschouwd als een van de beste series ooit gemaakt. Het is intussen 14 jaar geleden dat de laatste aflevering uitkwam. De serie bestond uit een grote cast en een van die castleden was Emilie de Ravin, die vanaf de eerste aflevering te zien was als Claire Littleton. Maar hoe gaat het nu met haar?

De Ravin begon haar acteercarrière in 1999 toen ze een rol kreeg in de serie BeastMaster. Een jaar later werd ze aangenomen in de serie Roswell waarin ze de rol van de buitenaardse/menselijke hybride Tess Harding speelde. Ze kreeg deze rol een maand nadat ze op 18-jarige leeftijd naar Los Angeles was verhuisd. Roswell liep tot 2002.

Lost


Vanaf 2004 was de Ravin te zien als Claire Littleton in Lost. Claire is een van de overlevenden van het vliegtuigongeluk en krijgen we te zien vanaf de eerste aflevering van het eerste seizoen. Ze is een vast personage totdat ze verdwijnt in de seizoensfinale van het vierde seizoen. Het personage keert terug als een vast lid van de cast in het zesde seizoen.

Lost was een groot succes en daar had de Ravin dit over te zeggen: "Het is moeilijk te zeggen. Je leest iets en hebt een goed gevoel over het project, het klinkt geweldig, alles lijkt mooi samen te komen, en dan speelt alles – het filmen, de montage, de muziek, de betrokken acteurs – een grote rol. Iedereen die betrokken was, had een goed gevoel over het project, maar je weet het nooit echt zeker."

Films


Tijdens haar periode in Lost, verscheen de Ravin ook in een aantal films. Zo maakte ze haar filmdebuut in de neo-noir film Brick (2005). Ze speelde de rol van Emily Kostich, de heroïneverslaafde ex-vriendin van Brendan Frye (Joseph Gordon-Levitt). In een interview over de film vertelde de Ravin dat ze zich aangetrokken voelde tot het scenario omdat het origineel was en de tieners in de film zeer diepgaand en emotioneel zijn voor hun leeftijd.



Daarnaast speelde de Ravin in de horrorfilm The Hills Have Eyes (2006), Ball Don't Lie (2008) en The Perfect Game (2009). Ze had ook een cameo in Public Enemies (2009) en in 2010 speelde ze samen met Robert Pattinson in het romantische drama Remember Me.

Once Upon a Time


Na haar rol in Remember Me nam de Ravin de rol van Belle op zich in de fantasyserie Once Upon a Time. De Ravin verscheen voor het eerst in de twaalfde aflevering van seizoen 1 in 2012 als gastrol. Na sporadische optredens in het eerste seizoen werd ze gepromoveerd tot een vast lid van de cast in het tweede seizoen.



In mei 2017 werd aangekondigd dat de Ravin Once Upon a Time na zes seizoenen zou verlaten, samen met haar co-sterren Ginnifer Goodwin, Josh Dallas, Jared S. Gilmore en Rebecca Mader. Twee maanden later werd gemeld dat de Ravin in minstens één aflevering van het zevende seizoen zou verschijnen. Die aflevering bleek de vierde van het seizoen te zijn, Beauty. Ze keerde ook terug als Belle voor de seriefinale Leaving Storybrooke in 2018.

Toekomst


Sinds haar laatste verschijning als Belle in Once Upon a Time acteerde de Ravin veel minder. De voorlopig laatste serie waarin ze te zien was is de Australische miniserie True Colours uit 2022.

Bekijk op instagram


Bekijk op instagram


De Ravin is sinds 2016 verloofd met regisseur Eric Bilitch, met wie ze drie kinderen heeft. Er staat een film gepland, getiteld Wreckage, waarin de Ravin de rol zal spelen van Alex Molina. De film is nu in ontwikkeling en is op dit moment het enige project dat gepland staat waarin ze zal spelen.

Kijken?


Wil je de Ravin zien als Claire in Lost? Je kan de serie bekijken op Disney+. De andere grote serie waarin ze speelde, Once Upon a Time, kan je ook terugvinden op Disney+
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Was jij fan van het personage Claire Littleton uit de hitserie 'Lost'?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen