search
Deze sterke, maar gecancelde Netflix-serie is "bijzonder realistisch" volgens echte misdaadbaas
Series / Specials

Deze sterke, maar gecancelde Netflix-serie is "bijzonder realistisch" volgens echte misdaadbaas

Het realisme van scènes over de georganiseerde Chinese misdaad wordt beoordeeld.

Jimmy Tsui maakte in de jaren 80 onderdeel uit van de georganiseerde misdaad in Hong Kong en in New Yorks Chinatown. Voor Insider beoordeelde hij het realisme in een aantal actiefilms en -series.

The Brothers Sun wordt door de kijkers met een stevige 90% beoordeeld. Tsui bekijkt de samenkomst van de mafiatop bij het kiezen van een nieuwe leider en oordeelt dat de makers dit goed weergegeven hebben. De ex-crimelord oordeelt positief over de topbijeenkomst in de serie.

Nieuwe leider


De serie belandde in de lijst van Nielsen, wat betekent dat de kijkcijfers prima waren. Jammer genoeg zette Netflix na een seizoen, dat uit acht afleveringen bestond, er een punt achter. In het verhaal vliegt de oudste zoon Charles Sun (Justin Chien) van Taiwan naar Los Angeles, om zijn moeder Eileen (Michelle Yeoh) op de hoogte te stellen van de aanslag op vader Sun (Johnny Kou), die ook wel Big Sun wordt genoemd. Dit betekent dat zowel Eileen en zijn jongste broer, de naïeve Bruce (Sam Song Li), in gevaar zijn.

Tsui bekijkt de scène waarin de leider van de Jade Dragon Triad bijeenkomen om een nieuwe leider te kiezen. Deze bijeenkomst vindt plaats in de stad Taipei. Charles is de aangewezen opvolger van zijn vader Big Sun, maar Eileen doet vervolgens een onverwachte zet. Ze treedt op de voorgrond en nomineert doodleuk zichzelf als de nieuwe leider. Interessant genoeg bevestigt Tsui dat het inderdaad mogelijk is voor een vrouw om een hoge positie te krijgen binnen een van deze triads.

Eigen systeem


Tsui bevestigt dat de titel voor de leider klopt: "De grote bazen worden Dragon Heads ('drakehoofden') genoemd. Hong Kong kent een heleboel triads, die allemaal hun eigen systeem hebben. Sommigen kiezen hun leiders, anderen niet. Een hoge positie voor een vrouw? Dat is mogelijk, de hoogste rang is die van White Paper Fan ('witte papieren waaier')". Eileens rang wordt niet duidelijk in de serie, maar het feit dat ze hooggeplaatst is binnen de Jade Dragon Triad berust dus niet op fantasie. Haar gooi naar het leiderschap is daarentegen de vrijheid die de makers genomen hebben in het ontwikkelen van het verhaal.

Vanaf 10:45 wordt de scène in The Brothers Sun besproken:



Kijk The Brothers Sun op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij The Brothers Sun gezien?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen