search
'Dexter: Original Sin' krijgt met een cruciale uitdaging te maken in de prequelserie
Series / Specials

'Dexter: Original Sin' krijgt met een cruciale uitdaging te maken in de prequelserie

Eén scène in de prequelserie biedt een gezonde uitdaging voor de makers.

De serie Dexter, over een seriemoordenaar die selectief mensen vermoordt, krijgt een prequel. Hierin zullen Dexters jonge jaren te zien zijn en zijn ontwikkeling tot de persoon die in de oorspronkelijke serie te zien was.

Zijn allereerste moord is in dit opzicht een cruciaal onderdeel van zijn verhaal. Het enige probleem hier is natuurlijk dat de kijkers deze moord al gezien hebben in Dexter. Het meest logische is om deze gebeurtenis opnieuw te filmen, met Patrick Gibson als de 'nieuwe' Dexter.

Plakboek


Dexter is de geadopteerde zoon van politie-agent Harry Morgan, nadat Dexters moeder door criminelen is vermoord. Harry komt erachter dat zijn zoon psychopathische neigingen heeft. Hij brengt Dexter een code bij: hij mag alleen mensen vermoorden die schuldig zijn aan zware misdrijven en daarnaast door de mazen van de wet zijn geglipt. In het eerste seizoen is te zien hoe Dexter Harry's Code inzet om het leven van zijn vader te redden.

Harry ligt in het ziekenhuis, waar de verpleegster Mary (Denis Crosby) hem langzaam maar zeker aan het vergiftigen is door morfine in zijn infuus te spuiten. Mary blijkt een seriemoordenaar, die een plakboek bijhoudt met overlijdensadvertenties van haar slachtoffers. Harry geeft de 20-jarige Dexter toestemming om Mary te vermoorden. In de oorspronkelijke serie is dit in flashbacks te zien, waarin Michael C. Hall te zien is als een jongere versie van zichzelf.

Weerslag


De makers van Dexter: Original Sin kunnen natuurlijk niet om deze gebeurtenis heen. De meest voor de hand liggende manier is om deze gebeurtenissen opnieuw te filmen. Per slot van rekening is Patrick Gibson de hoofdrolspeler in de nieuwe serie, waardoor je een betere continuïteit hebt. Verder kun je dieper ingaan op de context van de gebeurtenis en hoe Dexter hierdoor gevormd wordt.



De makers kunnen bijvoorbeeld laten zien hoe Harry eigenlijk achter de lugubere kanten van zijn geadopteerde zoon komt. Daarnaast kan de prequelserie dieper verkennen waarom Harry met de Code kwam en hoe hij Dexter deze bijbracht. Het kan in dit geval zijn dat bepaalde dingen veranderd worden ten opzichte van de oorspronkelijke serie. Het belangrijkste is om Dexters ontwikkeling zodanig weer te geven dat uiteindelijk leidt tot het personage en het karakter zoals dat in de populaire misdaadserie te zien was.

Waar te zien?


Dexter kun je streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Meer Dexter: goed plan?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen