search
Dit opmerkelijke detail uit de oorlogsserie 'Band of Brothers' zal je echt verbazen
Series / Specials

Dit opmerkelijke detail uit de oorlogsserie 'Band of Brothers' zal je echt verbazen

'Band of Brothers' werd niet echt gefilmd in alle steden die je ziet in de serie.

In 2001 werkten Steven Spielberg en Tom Hanks samen aan de miniserie Band of Brothers. Deze oorlogsserie over de Tweede Wereldoorlog is gebaseerd op het gelijknamige non-fictieboek uit 1992 van historicus Stephen E. Ambrose.

Band of Brothers begint met de training in Amerika voorafgaand aan de landing in Normandië en eindigt in het Adelaarsnest van Adolf Hitler, aan het einde van de oorlog. Het speelt zich af in verschillende steden in West-Europa, maar dit werd niet gefilmd in al die steden.

Easy Company


De serie dramatiseert de geschiedenis van de Easy Company van het 506th Parachute Infantry Regiment, US 101st Airborne Division. Het begint tijdens de parachutetraining van Easy Company en volgt hun deelname aan het Westelijk Front van de Tweede Wereldoorlog.

De gebeurtenissen zijn gebaseerd op het onderzoek van Ambrose en opgenomen interviews met veteranen van Easy Company. Band of Brothers nam enige literaire vrijheid, waarbij de geschiedenis werd aangepast voor dramatisch effect en de structuur van de serie.

Eén dorpsset


Band of Brothers werd in 2000 over een periode van acht maanden gefilmd, waarvan het grootste deel van de cast en crew in Hertfordshire, Engeland aan het werkwas. Buitenlocaties werden gecreëerd op 12 hectare grond - een klein gedeelte van het 445 hectare grote terrein bij Hatfield Aerodrome nabij de stad Hatfield.



De verschillende steden en dorpen waar Easy Company zich gedurende de serie bevindt, waren in feite één dorpsset die telkens opnieuw werd ingericht en aangepast om steden in verschillende landen voor te stellen. Gereconstrueerde steden waren onder andere Bastogne in België, Eindhoven in Nederland en Carentan in Frankrijk.

Rivier


In totaal werden 12 verschillende steden gereconstrueerd op de set. Daarnaast werd er ook een bijna anderhalve kilometer lange rivier gecreëerd bij Hatfield. Hambledon in Buckinghamshire en een vliegveld in Essex werden ook gebruikt voor sommige scènes in de serie.



Band of Brothers werd uiteindelijk een groot succes en werd kritisch geprezen. Zo heeft de serie een score van 94% op Rotten Tomatoes en won het de Emmy Award en Golden Globe voor beste miniserie. In totaal was de serie genomineerd voor 20 Emmy Awards, waarvan het zeven won.

Kijken?


Wil je Band of Brothers zien? Je kan de serie bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Vind jij dit soort weetjes over series leuk om te lezen?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen