search
Van 'Fallout' naar drama: deze actrice duikt in compleet nieuwe tv-serie avontuur
Series / Nieuws

Van 'Fallout' naar drama: deze actrice duikt in compleet nieuwe tv-serie avontuur

De actrice kan weer een compleet andere rol toevoegen aan haar cv.

De Britse actrice Ella Purnell heeft er weer een grote serie bij. Ze was al vaker te zien in grote series, maar binnenkort maakt ze haar opwachting in de nieuwe tragikomedie Sweetpea.

De 27-jarige Purnell maakte haar serie-debuut in de BBC-miniserie Ordeal by Innocence. Later speelde ze de rol van Jackie in de populaire SkyShowtime-hit Yellowjackets, maar brak definitief door als de naïeve, maar lieve, Lucy McLean in Prime Video's Fallout.

Van lief naar moorddadig


In Sweetpea speelt Purnell de rol van de disfunctionele en moorddadige Rhiannon. Terwijl haar leven op instorten staat, een vriend die geen interesse in haar toont, een uitzichtloze baan heeft en die voor haar zieke vader moet zorgen, ontdekt ze een nieuwe hobby: moord.

Gaandeweg verliest ze de controle over haar leven en transformeert ze in een jonge vrouw die tot alles in staat is. Dit brengt natuurlijk complicaties met zich mee in haar normale leven, en ze worstelt om haar duistere verlangens verborgen te houden voor haar omgeving.

Genoeg werk in het verschiet


Naast haar nieuwste project Sweetpea zijn Purnell en de producenten van Fallout alvast druk bezig met seizoen twee. Ze is vooral benieuwd hoe Lucy zich ontwikkelt, of ze vast blijft houden aan haar optimistische karakter, of dat The Wasteland haar voor altijd zal veranderen.



Wanneer de nieuwe serie uitkomt is nog niet bekend. In de tussentijd kun je het werk van Purnell nog eens bewonderen in Yellowjackets op SkyShowtime of in Fallout op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen