search
Deze unieke en verbluffende serie scoort een prachtige 8,4 op IMDb en is nog steeds gewoon te streamen op Netflix
Series / Specials

Deze unieke en verbluffende serie scoort een prachtige 8,4 op IMDb en is nog steeds gewoon te streamen op Netflix

'Love, Death & Robots' is een geanimeerde anthologieserie die je gezien moet hebben.

Als je een fan bent van animatieseries, dan moet je de anthologieserie Love, Death & Robots zien. Het werd gemaakt door Tim Miller en geproduceerd door Blur Studio, maar de afzonderlijke afleveringen worden ook geproduceerd door verschillende animatiestudio's uit verschillende landen.

De verschillende afleveringen van Love, Death & Robots verkennen diverse genres, met name komedie, horror, sciencefiction en fantasy. Elke aflevering is verbonden met een of meer van de drie titelbegrippen. Miller fungeert als showrunner en producent samen met Joshua Donen, David Fincher en Jennifer Miller. De meeste afleveringen zijn geschreven door Philip Gelatt en zijn adaptaties van korte verhalen.

Van film naar serie


Love, Death & Robots is een herinterpretatie van Fincher en Millers lang in ontwikkeling zijnde reboot van de animatiefilm Heavy Metal uit 1981. Oorspronkelijk was het plan om, net als de oorspronkelijke film, een speelfilmformaat te volgen, maar dit concept zou beter kunnen worden aangepast aan de nieuwe generatie.

Het project bevond zich echter elf jaar lang in ontwikkelingshel vanwege creatieve verschillen tussen de crew en de studio's, evenals een gebrek aan interesse van de laatste. Uiteindelijk raakte Netflix geïnteresseerd in het idee en stemde ermee in om de distributeur van het project te worden, maar in plaats van een film zou het als een televisieserie worden uitgebracht.

Groot succes


Uiteindelijk was dit een goede zet van Netflix, want Love, Death & Robots werd een groot succes. Vanaf het eerste seizoen, dat uitkwam in 2019, kreeg de serie positieve recensies van critici, met lof voor de animatiestijl van elke aflevering, de creativiteit, de diverse verhaallijnen en thema's.



Love, Death & Robots bestaat intussen uit drie seizoenen en werd vernieuwd voor een vierde seizoen dat in ontwikkeling is. De serie heeft verschillende onderscheidingen gewonnen bij de Primetime Creative Arts Emmy Awards. Het is dan ook geen verrassing dat Love, Death & Robots een hoge score van 8,4 op 10 heeft op IMDb.

Kijken?


Wil je Love, Death & Robots zien? Je kan alle afleveringen van de serie bekijken op Netflix. En ze zijn gemakkelijk te bingen, want ze duren allemaal minder dan 20 minuten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Love, Death & Robots? Kun jij van dit soort creatievere producties genieten?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen