search
Een van de allergrootste kaskrakers ooit stream je vanaf nu op Netflix
Films / Specials

Een van de allergrootste kaskrakers ooit stream je vanaf nu op Netflix

Netflix voegt deze zomer de klassieke avonturenfilm Titanic, geregisseerd door James Cameron, toe.

Grote kans dat je deze klassieker ooit al eens hebt bekeken: Titanic. Het is een film vol avontuur en romantiek, en dus vanaf komende maandag ook thuis te zien. Netflix breidt het assortiment deze zomer uit met onder andere deze nostalgische film uit het jaar 1997.

De film is geregisseerd door niemand minder dan James Cameron. Deze Canadees is van alle markten thuis en is niet alleen filmregisseur, maar ook producent, scenarioschrijver, editor én documentairemaker. Je kunt hem ook kennen van de Avatar films waarbij hij ook aan het roer stond.

Verhaal


Het tijdloze liefdesverhaal speelt zich af op, hoe kan het ook anders, de RMS Titanic. De film opent met de expeditie naar een diamant ('The Heart of the Ocean'), waarvan wordt gedacht dat deze in de zee is verdwenen met de Titanic in 1912.

In flashback-vorm gaan we terug naar het schip op haar laatste, fatale reis richting de Verenigde staten. We volgen de twee geliefden, Rose DeWitt Bukater en Jack Dawson, die van totaal verschillende komaf zijn.

Kaskraker


De cast is zeker niet onbekend. Kate Winslet speelt de hoofdrol van Rose. Naast haar schittert niemand minder dan Leonardo Di Caprio als de nuchtere Jack Dawson. Ook andere bekende namen zoals Billy Zane, Gloria Stuart, Kathy Bates en Frances Fisher spelen in de film.



Titanic was een razend succes en heeft zelfs elf Oscars gewonnen. Het is misschien wel een van de bekendste films aller tijden en heeft het op een na hoogste bezoekersaantal ooit, alleen Avatar wist dit te overtreffen.

Thuis op de buis


Zin om deze nostalgische klassieker te bekijken? Vanaf vandaag, maandag 15 juli, is dit mogelijk en is de film te streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ga jij Titanic (nog) een keer kijken op Netflix?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen