search
'The Rings of Power': Nieuwe slechterik is geïnspireerd op een 'Breaking Bad'-personage
Series / Foto's

'The Rings of Power': Nieuwe slechterik is geïnspireerd op een 'Breaking Bad'-personage

De showrunners komen met een totaal onverwachte basis voor deze schurk.

J.R.R. Tolkien had de nodige mythologische wezens in zijn wereld, waaronder trollen. In The Fellowship of the Ring zag de kijker hoe de Reisgenoten de strijd aangingen met een trol. In The Rings of Power vocht Galadriel (Morfydd Clark) met een sneeuwtrol, maar het tweede seizoen laat een nieuw soort trol zien.

Empire heeft een foto online geplaatst van Damrod de heuveltrol. Showrunner Patrick McKay onthulde op welk personage in Breaking Bad Damrod is gebaseerd.

Dreigende aanwezigheid


De makers lieten zich inspireren door het personage van Mike Ehrmantraut (Jonathan Banks), een norse ex-marinier die de nodige "klusjes" opknapt voor de drugsdealer Gus Fring (Giancarlo Esposito).

McKay: "We hebben Mike [Ehrmantraut] gebruikt wat betreft de manier waarop [Damrod] beweegt en de nonchalante manier waarop hij zijn kracht gebruikt". Mike's dreigende aanwezigheid diende in dit geval als een onverwachte inspiratie.

Drakenbotten


De trol wordt omschreven als "iemand die drakenbotten eet" en hoort bij Adar (Sam Hazeltine), die ook wel bekendstaat als de 'Vader van orcs'. De stem van Damrod wordt ingesproken door Joseph Walker.



Seizoen 2 van The Rings of Power is vanaf 29 augustus te zien op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ben jij fan van de The Rings of Power-serie?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen