search
Eerste recensies bizarre Netflix-serie 'Exploding Kittens': Top of flop?
Series / Nieuws

Eerste recensies bizarre Netflix-serie 'Exploding Kittens': Top of flop?

Deze bizarre animatieserie is perfect voor kijkers die iets anders willen.

Er zijn veel series die gebaseerd zijn op een boek, een videogame of een waargebeurd verhaal. Deze adaptaties zijn over het algemeen heel populair, maar nu is er een ander soort adaptatie die aan de lijst kan worden toegevoegd. Wat vinden critici eigenlijk van deze aparte serie?

Exploding Kittens van Matthew Inman en Shane Kodakowski is een animatieserie voor volwassenen. Het opvallende aan deze serie is dat het verhaal is gebaseerd op het kaartspel Exploding Kittens van Inman.

Het kaartspel en de serie


Grote fans van het spel zullen echter wel merken dat de adaptatie redelijk losjes gebaseerd is op het al bestaande spel. Exploding Kittens gaat namelijk over een conflict tussen God en de Duivel. Zij zijn naar de aarde gestuurd, maar zitten vast in de lichamen van twee dikke huiskatten.

De beste critici van Rotten Tomatoes hebben Exploding Kittens gezien. Zij geven de serie een score van 67% (op het moment van schrijven). Het publiek is echter veel enthousiaster over de serie. Zij geven de serie namelijk een score van 80% (op het moment van schrijven).

Rotten Tomatoes


Veel critici zeggen dat de serie niets nieuws brengt. Angie Han van Hollywood Reporter ziet dit echter niet als iets negatiefs: "Toch kan er charme schuilen in een serie die in betrouwbare ritmes valt in plaats van nieuwe ritmes te creëren en Exploding Kittens voert die bekende formules goed genoeg uit om te lachen."



Veel kijkers zijn groot fan van de serie. Zo schrijft een anonieme gebruiker: "Ik verwachtte een serie zoals Big Mouth, maar verrassend genoeg was dat niet zo. Deze serie maakt geen misbruik van slechte woorden of onnodige seksscènes, maar heeft karakterontwikkeling en een interessant verhaal."

Netflix


Exploding Kittens is te streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij het kaartspel Exploding Kittens thuis in de kast liggen?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen