search
Deze thriller ging aan alles en iedereen voorbij, maar heeft de perfecte 100% op Rotten Tomatoes
Series / Specials

Deze thriller ging aan alles en iedereen voorbij, maar heeft de perfecte 100% op Rotten Tomatoes

De Ierse serie 'Bad Sisters' is gebaseerd op de Vlaamse serie 'Clan'.

In Vlaanderen was de serie Clan een groot succes. Het kwam uit in 2012 en werd in 2013 ook in Nederland op televisie getoond. In 2022 verscheen een Engelstalige remake van Clan, getiteld Bad Sisters.

Bad Sisters is een Ierse serie die ontwikkeld is door Sharon Horgan, Dave Finkel en Brett Baer. Het verhaal speelt zich af in Dublin en werd op locatie in Ierland gefilmd. Horgan speelt ook mee in de serie, naast onder andere Anne-Marie Duff, Eva Birthistle, Sarah Greene en Eve Hewson.

Verhaal


Bad Sisters volgt de vijf Garvey-zussen, Eva, Grace, Ursula, Bibi en Becka, die in het hedendaagse Dublin wonen. Na de onverwachte dood van John Paul (Claes Bang), de gewelddadige en controlerende echtgenoot van Grace, bevinden de zussen zich in het middelpunt van een levensverzekeringsonderzoek.

De serie wisselt tussen twee tijdlijnen: een vóór de dood van John Paul, waarin de zussen van Grace plannen om hun zwager te vermoorden, en een andere ná zijn dood, waarin een vastberaden verzekeringsagent probeert te bewijzen dat de zussen kwaadaardig betrokken waren om zijn noodlijdende bedrijf te redden.

Positief ontvangen


Bad Sisters werd positief ontvangen door critici en won een Peabody Award in 2022. Het heeft een perfecte score van 100% op Rotten Tomatoes. De kritische consensus op de website luidt: "Donkere geheimen zijn een familieaangelegenheid in Bad Sisters, een hilarisch grappige moordmysterie die uitstekend gebruik maakt van het getalenteerde ensemble, terwijl het de neiging van maker en ster Sharon Horgan voor pittige warmte perfect weergeeft."



De serie kreeg twaalf nominaties tijdens de Irish Film & Television Awards, waarvan het er vier won, waaronder de prijs voor Beste Drama. Daarnaast won de serie de BAFTA Award voor Beste Dramaserie, samen met nog twee andere prijzen. De serie ontving ook vier nominaties bij de Emmy Awards, waaronder die voor Beste Hoofdrolspeelster in een Dramaserie voor Horgan.

Kijken?


Bad Sisters was zo'n succes, dat Apple TV+ de serie heeft verlengd voor een tweede seizoen. Het is wel nog wachten op dit tweede seizoen, maar in afwachting kan je kijken naar Bad Sisters op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Of heb jij Bad Sisters wel gezien?

  • Jazeker

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen