search
Met deze stevige serie van Netflix wil de Nederlandse actrice Famke Janssen weer gaan vlammen
Series / Specials

Met deze stevige serie van Netflix wil de Nederlandse actrice Famke Janssen weer gaan vlammen

Famke Janssen zal de hoofdrol spelen in de nieuwe misdaaddramaserie 'Amsterdam Empire'.

Netflix maakt series van over de hele wereld en Nederland mag natuurlijk niet ontbreken. Een van de Nederlandse series waaraan gewerkt wordt voor Netflix is de misdaaddramaserie Amsterdam Empire.

De zevendelige serie is geschreven en gecreëerd door Nico Moolenaar, Piet Matthys en Bart Uytdenhouwen, het team achter Undercover en Ferry, en geregisseerd door Jonas Govaerts. De hoofdrol is voor Famke Janssen, die samen met Moolenaar ook uitvoerend producent is van de serie. De rest van de cast bestaat uit Jacob Derwig in de rol van Jack, Elise Schaap, Jade Olieberg, Jesse Mensah en Yannick van de Velde.

Verhaal


Amsterdam Empire is een extravagant misdaaddrama, dat zich afspeelt in het hart van de Amsterdamse cannabisscene. Jack van Doorn, de rijke en beruchte oprichter van het coffeeshopimperium Jackal, heeft zijn hele carrière moeten vechten tegen criminelen, concurrenten en absurde Nederlandse wetten om de grootste van allemaal te worden.

Wanneer zijn affaire met een bekende journalist aan het licht komt, blijkt dat zijn gevaarlijkste vijand al die tijd onder zijn dak heeft gewoond: zijn verraden echtgenote Betty (Janssen), een ex-popdiva die al zijn zwakke plekken en geheimen kent en niet zal rusten totdat ze alles van hem heeft afgenomen.

Verheugd en blij


Antoinette Beumer, Director Series Benelux bij Netflix, is alvast verheugd om deze serie te zien: "Het is een genoegen om met Nico, Piet en Bart samen te werken. Na het zien van hun ongelooflijke werk aan Ferry en Undercover, kunnen we niet wachten om te zien hoe ze dit boeiende misdaaddrama tot leven zullen brengen. Het is een absolute eer om Famke Janssen aan boord te hebben als Betty en we kijken ernaar uit om te zien welke ongelooflijke impact ze op deze rol en de serie zal hebben."



Janssen is ook heel blij om deze rol te spelen: "Ik ben enorm opgewonden om terug te keren naar Nederland voor mijn allereerste Nederlandse rol. Het is een eer om de kans te krijgen om samen te werken met Nico Moolenaar en de rest van dit getalenteerde team. Ik ben dankbaar dat ik opnieuw met Netflix mag samenwerken en deel mag uitmaken van dit werkelijk boeiende verhaal, dat zich afspeelt in de prachtige stad Amsterdam. De stad die mijn hart heeft."

Nationale schat


"Het is al lange tijd een ambitie om onze nationale schat, Famke Janssen, terug naar Nederland te halen om haar voor het eerst in haar illustere carrière in een Nederlandse productie te zien acteren. Betty is met Famke in gedachten geschreven en ik ben verheugd dat ze bereid is dit avontuur met ons aan te gaan," zei bedenker en uitvoerend producent Moolenaar.

Bekijk op instagram


"Na jaren in de wereld van Ferry Bouman te hebben doorgebracht, is het spannend om een nieuw universum te creëren. Zoals altijd doe ik dit met mijn vaste partners in crime, Piet Matthys en Bart Uytdenhouwen, aan mijn zijde. Ik ben vereerd om de geweldig getalenteerde Jonas Govaerts aan het team toe te voegen."

Op Netflix


Amsterdam Empire komt uit op Netflix in 2025.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Stelling: Famke Janssen moet met pensioen gaan

  • Eens

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Oneens

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen