search
Fatasierijke bioscoopfilm uit 2023 met een opbrengst van $337,4 miljoen staat nu online
Films / Specials

Fatasierijke bioscoopfilm uit 2023 met een opbrengst van $337,4 miljoen staat nu online

The Ballad of Songbirds and Snakes volgt de jonge President Snow tijdens de tiende Hongerspelen.

Zin in een film vol actie en avontuur? Vanaf woensdag 17 juli kun je The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes thuis kijken via Prime Video. Dit is alweer de vierde film uit het Hunger Games-universum en focust zich op het verhaal van President Snow: de antagonist uit de films.

De film is geregisseerd door Francis Lawrence, een Amerikaanse filmmaker en producent. Een onbekende van de Hunger Games-films is hij zeker niet, hij regisseerde hiervoor al drie andere films uit de reeks.

Tiende Hongerspelen


Waar in de eerdere films Katniss Everdeen de hoofdpersoon was, gaan we nu terug naar de 10e editie van de zogeheten Hongerspelen en volgen het leven van Snow. De film is dus een prequel van de eerdere Hunger Games-films.

Coralianus Snow, nu nog een jonge student van 18 jaar, probeert de naam van zijn familie te herstellen én natuurlijk naam te maken voor hemzelf. Hij krijgt de kans dit te doen door mentor te worden van een van de tributen van dit jaar, Lucy Gray Baird uit District 12.

Boek


The Ballad of Songbirds and Snakes is gebaseerd op het gelijknamige boek geschreven door Suzanne Collins, het brein achter de wereld van The Hunger Games. Het boek kwam al uit in 2020 en op 17 november 2023 verscheen de film.



Tom Blythe, ook bekend van onder andere Billy the Kid uit 2022, vertolkt de rol van Snow. Lucy Gray Baird wordt gespeeld door Rachel Zegler. Hunter Schafer speelt Tigris, de nicht van Snow. Verder spelen andere bekende namen zoals Viola Davis, Peter Dinklage en Jason Schwartzman ook in de film.

Thuisbioscoop


De film heeft wereldwijd van $337,4 miljoen dollar opgeleverd en werd over het algemeen positief ontvangen door het publiek. Op Rotten Tomatoes krijgt de film dan ook een score van 64%. Heb je de film niet in de bioscoop kunnen kijken? Of heb je zin in een 'rewatch'? Sinds gisteren staat hij op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes in de bioscoop gezien?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen