search
Deze populaire en sterke fantasyserie duurde net een seizoen te lang
Series / Specials

Deze populaire en sterke fantasyserie duurde net een seizoen te lang

Het laatste seizoen van 'Once Upon a Time' was totaal overbodig.

Hoe goed een serie ook is, eindeloos doorgaan is vrijwel nooit een goed idee. Vaak weten makers niet wanneer ze het beste kunnen stoppen. Helaas was dat ook het geval bij de sprookjesachtige fantasyserie Once Upon a Time.

Once Upon a Time kreeg zijn eerste seizoen in 2011. De serie werd gemaakt door Edward Kitsis en Adam Horowitz. In totaal verschenen er 7 seizoenen van de fantasyserie, waarvan het laatste uitgezonden werd in 2018.

Stad vol sprookjes


De serie volgt Emma Swan (Jennifer Morrison), een vrouw voor wie het leven tot nu toe alles behalve vlekkeloos is verlopen. Wanneer ze herenigd wordt met haar zoon Henry (Jared Gilmore), die ze tien jaar geleden opgaf ter adoptie, verandert haar leven voorgoed.

Ze komt terecht in het kuststadje Storybrooke, waar haar zoon dringend haar hulp nodig heeft. In een oud sprookjesboek heeft hij namelijk gelezen dat Emma eigenlijk de dochter is van de sprookjesfiguren Sneeuwwitje en Droomprins…

Nieuwe verhalen


Once Upon a Time werd zeer goed bekeken en kreeg positieve recensies. De opzet van de eerste paar seizoenen, waarin de sprookjesfiguren hun verleden moeten ontrafelen met behulp van Emma, kon echter niet eeuwig doorgaan.



Er werden daarna andere hoofdverhaallijnen opgezet, die ook goed ontvangen werden. Tot het laatste seizoen uitkwam. Volgens veel kijkers is dat namelijk waar het mis ging met de serie, en had deze beter kunnen stoppen na seizoen 6.

Vervreemdend


De verhaallijnen werden in de finale van seizoen 6 namelijk allemaal perfect afgerond, wat een ideaal einde was geweest voor de serie. In plaats daarvan werd er echter nog een zevende seizoen gemaakt, waarin de meeste bekende personages niet terugkeerden en de setting compleet anders was.

Dit was voor veel kijkers vervreemdend en onnodig. Once Upon a Time is te zien op Disney+, maar het laatste seizoen kun je dus beter overslaan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Klopt dit: duurde de serie iets te lang?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen