search
Een van de bruutste oorlogsfilms van het jaar kijk je nu thuis
Films / Specials

Een van de bruutste oorlogsfilms van het jaar kijk je nu thuis

De heftige dystopische oorlogsfilm 'Civil War' bekijk je vanaf volgende week op Pathé Thuis.

Wat als er opnieuw een burgeroorlog uitbreekt in de Verenigde Staten? Binnenkort kun je vanaf je bank bekijken hoe dat eruit zou kunnen zien, in de spectaculaire dystopische oorlogsfilm Civil War.

De dystopische thriller Civil War verscheen in april van dit jaar in de bioscoop. De film is geschreven en geregisseerd door Alex Garland (28 Days Later). Het is de duurste film die A24 tot nu toe produceerde.

Verhaal


In Civil War gaan separatisten de strijd aan met een autoritaire federale regering die geleid wordt door een president in zijn derde termijn. De verwachting is dat er een burgeroorlog zal uitbreken in de Verenigde Staten.

Nadat ze een zelfmoordaanslag hebben overleefd in New York, maken oorlogsfotograaf Lee Smith en journalist Joel samen met hun mentor Sammy een plan om de geïsoleerde president te interviewen.

Cast


Ze worden ook vergezeld door de beginnende fotojournalist Jessie. Dit is het begin van een lange en gevaarlijke missie, waarbij de groep steeds verder verstrikt raakt in de oorlog. Lukt het hen om hun missie te voltooien en hier levend uit te komen?



We zien een aantal zeer bekende acteurs in Civil War. De rol van Lee Smith wordt gespeeld door Kirsten Dunst (Marie Antoinette). Daarnaast zien we Wagner Moura (Narcos) als Joel, Cailee Spaeny (Priscilla) als Jessie en Stephen McKinley Henderson (Dune) als Sammy.

Vanaf nu te streamen


Het filmen van Civil War begon in maart 2022 in Atlanta. Vanaf april 2024 was de film te zien in de bioscoop. De film kreeg positieve recensies en werd de op één na meest winstgevende film van A24.

Goed nieuws: Civil War kun je zeer binnenkort gewoon bekijken vanaf je bank. Vanaf 25 juli staat de film op Pathé Thuis.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij Civil War in de bioscoop gezien?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen