search
Hoe gaat het nu met de blonde en brutale 'Zack Morris' uit Saved by the Bell?
Series / Specials

Hoe gaat het nu met de blonde en brutale 'Zack Morris' uit Saved by the Bell?

Hoe gaat het met Mark-Paul Gosselaar, die Zack Morris speelde in 'Saved by the Bell'?

Het is inmiddels al 35 jaar geleden dat de iconische sitcom Saved By the Bell van start ging. Acteur Mark-Paul Gosselaar was te zien als de brutale Zack Morris. Hoe zou het nu met hem gaan?

De tienerserie Saved by the Bell was te zien van 1989 tot 1993. In totaal werden er 4 seizoenen gemaakt. Bij het maken van de serie had producer Peter Engel voornamelijk één personage in gedachte: Zack Morris, een brutaal en liegend jochie dat tegelijkertijd toch sympathiek is.

Nederlandse familie


Het was aan de destijds 14-jarige Gosselaar om die rol op zich te nemen. Hij was in alle seizoenen van Saved by the Bell te zien. Het was de eerste rol van de acteur, die geboren werd in een gezin met een Nederlandse vader en Indonesische moeder (die voor de KLM werkte).

Na het einde van de originele serie keerde Gosselaar nog een aantal keer terug in de rol. Hij was als Zack te zien in twee tv-films en twee spin-offs. Maar daarnaast begon hij ook aan andere acteerprojecten.

Acteercarrière


In de jaren 90 speelde hij in twee films: She Cried No in 1996 en Dead Man on Campus in 1998. In 1998 speelde hij ook de hoofdrol in de televisieserie Hyperion Bay, die 17 afleveringen duurde.



Na de wisseling van de eeuw bleef Gosselaar acteren en was hij onder andere te zien in NYPD van 2001 tot 2005. Eén van zijn meest recente rollen is die van Paul Jackson in de sitcom Mixed-ish in 2019. Ook herpakte hij de rol van Zack in de Saved by the Bell-sequel uit 2020.

Persoonlijk leven


In 2023 was hij nog te zien in de film The Portrait. Gosselaar is getrouwd met zakenvrouw Catriona McGinn, met wie hij twee kinderen heeft. Ook heeft hij twee kinderen uit een vorig huwelijk met model Lisa Ann Russell.

Saved by the Bell is helaas nergens te streamen. Bekijk Mixed-ish op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Groeide jij op met Saved by the Bell?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen