search
Salarissen van 'Young Sheldon' en 'The Big Bang Theory': Onderbetaald of goed beloond?
Series / Nieuws

Salarissen van 'Young Sheldon' en 'The Big Bang Theory': Onderbetaald of goed beloond?

Salarissen bij de series "Young Sheldon" en "The Big Bang Theory" verschillen enorm tussen de acteurs.

Het lijkt altijd alsof grote sterren het allemaal voor elkaar hebben: een luxe leven, glitter en glamour en een goedbetaalde baan. Dat betekent echter niet dat de salarissen van iedere acteur en actrice helemaal eerlijk zijn. Zo ook niet bij de hitserie Young Sheldon.

Young Sheldon is een spin-off van de hitserie The Big Bang Theory uit 2007. Ian Armitage en Jim Parsons schitteren allebei in de rol van Sheldon Cooper en hebben hierdoor ook allebei heel veel verdiend. De exacte salarissen van beide series zijn nooit officieel bevestigd, maar er zijn wel goede schattingen gemaakt en het resultaat is schokkend.

De geschatte salarissen


Armitage en Parsons spelen beiden de hoofdrol en het is dan ook goed te begrijpen dat zij meer verdienen dan de acteurs van minder belangrijke personages. Echter, naar verluidt is het verschil wel héél erg groot.

Het gerucht gaat namelijk dat Parsons een salaris van $ 1 miljoen kreeg per aflevering. Armitage zou iets minder verdienen. In de eerste seizoenen zou hij $300.000 per aflevering krijgen en in de latere seizoenen ongeveer $500.000.

Het verschil in salaris


Dit zijn hele grote bedragen, maar het verschil met de rest van de cast is zeer groot. Zo zou de rest van The Big Bang Theory de helft krijgen van wat Parsons kreeg, ondanks dat ze allemaal een zeer belangrijke rol hadden.



Ook het verschil tussen Armitage en de rest van de cast is zeer groot. Zo zouden Zoe Perry (Mary Cooper) en Lance Barber (George Cooper) slechts $ 30.000 verdienen per aflevering.

Echter, dat is nog steeds veel meer dan Annie Pots (Meemaw). Haar salaris zou namelijk overeenkomen met maar $20.000 per aflevering. Montana Jordan (Missy) en Reagan Revord (Georgie) krijgen naar verluidt slechts $10.000 per aflevering.

Videoland


Young Sheldon is te streamen op Videoland en The Big Bang Theory op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Verdienen de grote sterren in films en series teveel?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen