search
Deze absolute mustsee over de ruimte met 9,2 op IMDb moet je gezien hebben
Series / Specials

Deze absolute mustsee over de ruimte met 9,2 op IMDb moet je gezien hebben

'Cosmos: A Spacetime Odyssey' is een documentaire over wetenschap en de ruimte.

Wil je bijleren over de ruimte? Dan moet je Cosmos: A Spacetime Odyssey zien. Deze wetenschappelijke documentaireserie uit 2014 is een vervolg op de televisieserie Cosmos: A Personal Voyage uit 1980, die werd gepresenteerd door Carl Sagan en wordt beschouwd als een mijlpaal voor wetenschappelijke documentaires.

Cosmos: A Spacetime Odyssey werd ontwikkeld om de basis van de wetenschap terug te brengen naar de netwerktelevisie op het hoogtepunt van andere op wetenschap gebaseerde televisieseries en films. De serie wordt gepresenteerd door astrofysicus Neil deGrasse Tyson, die als jonge middelbare scholier werd geïnspireerd door Sagan.

Cosmos


Onder de uitvoerende producenten zijn Seth MacFarlane, wiens financiële investering cruciaal was voor het brengen van de serie naar de televisiezenders, en Ann Druyan, een co-auteur en mede-bedenker van de oorspronkelijke televisieserie en de vrouw van Sagan. De serie wordt geproduceerd door Brannon Braga en Alan Silvestri componeerde de muziek.

Cosmos: A Spacetime Odyssey volgt losjes hetzelfde formaat - bestaande uit dertien afleveringen - en verhalende aanpak die de oorspronkelijke Cosmos gebruikte, maar bevat bijgewerkte informatie sinds de serie uit 1980, samen met uitgebreide computergegenereerde grafische beelden en animatiefilmpjes die de vertelling versterken.

Groot succes


Heel wat bekende acteurs spraken een stem in van een personage voor de serie. Zo heb je onder andere Kirsten Dunst, Marlee Matlin, Alfred Molina, Amanda Seyfried en Patrick Stewart. Cosmos: A Spacetime Odyssey is kritisch geprezen en heeft verschillende televisieprijzen gewonnen, evenals een Peabody Award voor educatieve inhoud. Het heeft ook een hoge score van 9,2 op 10 op IMDb.



In 2020 kwam er een vervolg op de serie, getiteld Cosmos: Possible Worlds. Het werd net als Cosmos: A Spacetime Odyssey gepresenteerd door Tyson en uitvoerend geproduceerd door Druyan, MacFarlane, Braga en Jason Clark.

Kijken?


Wil je Cosmos: A Spacetime Odyssey zien? Je kan de serie bekijken op Viaplay.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Is i]Cosmos: A Spacetime Odyssey de 9,2 waard?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen