search
'The Rings of Power' seizoen 2 gaat misschien wel belachelijk groots van start
Series / Specials

'The Rings of Power' seizoen 2 gaat misschien wel belachelijk groots van start

Showrunner Patrick McKay licht een tipje van de sluier op.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In augustus gaat het langverwachte tweede seizoen van The Rings of Power van start. Het centrale verhaal is natuurlijk de opkomst van Sauron (Charlie Vickers) gedurende de Tweede Era van Midden-aarde. Het centrale verhaal is natuurlijk de opkomst van Sauron gedurende de Tweede Era van Midden-aarde. Dit verloopt echter niet zonder slag of stoot, aangezien Saurons volgelingen hem niet klakkeloos accepteerden als hun leider.

Games Radar bericht over een interview dat het tijdschrijft Total Film onlangs had met showrunner Patrick Mckay. Hierin wordt de eerste scène omschreven en vertelt McKay hoe deze in het geheel past bij het grotere verhaal. Enerzijds infiltreert Sauron bij de Elfensmeden zodat zij de Ringen van Macht smeden. Anderzijds moet hij de orcs, ook wel bekend als de Uruk, voor zich winnen, maar dat is niet hoe hun leider Adar (Sam Hazeldine) het ziet.

Kanonnenvoer


Het verhaal van Saurons opkomst startte aan het einde van het debuutseizoen waarin hij Celebrimbor (Charles Edwards) als zijn doelwit uitkoos. De Elf-smid is de meestervakman die de Ringen van Macht kan smeden. Saurons visie is om van Midden-aarde een land van technische perfectie te maken en de Ringen vormen hiertoe het magische instrument bij uitstek. In het tweede seizoen is de dynamiek tussen Sauron en Celebrimbor dus van groot belang, waarbij te zien zal zijn hoe Sauron op een slinkse manier de Elf voor zich wint.

Dit is echter niet de enige tactiek die Sauron inzet in zijn plan. Per slot van rekening heb je ook een leger nodig, waarmee je ten strijde kunt trekken. De orcs zijn hiervoor bij uitstek geschikt, alleen erkennen ze Adar als hun leider en niet Sauron. Hazeldine lichtte Adars motieven in een interview met EW als volgt toe: "Hij heeft de verantwoordelijkheid genomen om zijn kinderen [de Uruk] te redden van een mogelijke ondergang. De Elfen zien hen als vijanden, terwijl ze voor Sauron niets anders dan kannonenvoer zijn".

Aanslag


Inmiddels hebben de orcs zich gevestigd in wat later Mordor wordt en toont het tweede seizoen de geschiedenis tussen Sauron, Adar en de orcs. Showrunner McKay deelt wat we kunnen verwachten: "Wil je weten hoe het [tweede seizoen] begint? Het is aardedonker en je ziet hoe duizenden orcs zich verzameld hebben. Het is de bedoeling dat hun nieuwe leider gekroond wordt, maar op het laatste moment steekt Adar hem neer. Het is de aanslag op Sauron".



Naast de gebeurtenissen in Eregion krijgen we dus ook de achtergrondgeschiedenis van Adar en Sauron te zien. Hoewel de orcs uiteindelijk wel onder hem komen te vallen, is dit duidelijk niet zonder slag of stoot gegaan. Adar en Sauron hebben de nodige strijd gevoerd voordat deze in het voordeel van de laatste werd beslecht.

Waar te zien?


Seizoen 2 van The Rings of Power is vanaf 29 augustus te zien op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Welke serie heeft jouw voorkeur?

  • The Rings of Power

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • House of the Dragon

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen