search
Hoeveel seizoenen van de grote hitserie 'House of the Dragon' kunnen fans verwachten?
Series / Nieuws

Hoeveel seizoenen van de grote hitserie 'House of the Dragon' kunnen fans verwachten?

Krijgt House of the Dragon evenveel seizoenen als Game of Thrones?

De prequel van Game of Thrones genaamd House of the Dragon is in korte tijd zeer populair geworden. Fans kijken dan ook uit naar nieuwe avonturen en nieuwe seizoenen, maar hoeveel seizoenen kunnen zij eigenlijk verwachten?

House of the Dragon heeft op het moment van schrijven twee seizoenen en de serie bouwt op naar de grootste momenten. Het heftigste moment in het bronmateriaal is de Dance of the Dragons, een burgeroorlog tussen de twee delen van House Targaryen.

Hoeveel seizoenen?


We weten dus waar de serie naartoe aan het werken is, maar hoe lang gaat dit duren? Of specifieker: hoeveel seizoenen krijgt House of the Dragon? Op het moment van schrijven zijn er slechts drie seizoenen bevestigd, maar het is zeer onwaarschijnlijk dat het volgende seizoen het laatste is.

Zeker niet als je kijkt naar het aantal seizoenen van Game of Thrones. De hitserie Game of Thrones ging namelijk in 2011 in première en eindigde in 2019. Het waren drukke jaren voor de cast en crew, want zij hebben in deze periode maar liefst acht seizoenen gemaakt.

De ideeën van George Martin


In een oude blog van schrijver Martin schreef hij dat hij "twee dagen opgesloten had gezeten in een kamer met Ryan Condal en zijn schrijver… pratend over het derde en vierde seizoen." Hieruit blijkt dat House of the Dragon in ieder geval vier seizoenen zal krijgen.



House of the Dragon is gebaseerd op het boek Fire and Blood van Martin. Dit boek heeft namelijk ruim 700 pagina's en de gebeurtenissen uit seizoen 1 staan beschreven in de eerste 100 pagina's.

Als elk seizoen ongeveer 100 pagina's adapteert, zou House of the Dragon maar liefst zeven seizoenen kunnen hebben! Dat is dus bijna net zo veel als Game of Thrones.

HBO Max


Stream de eerste twee seizoenen van House of the Dragon op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Vier seizoenen? Is dat niet een beetje weinig?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen