search
Top of flop: de eerste recensies van de epische gladiatorenserie 'Those About to Die'
Series / Nieuws

Top of flop: de eerste recensies van de epische gladiatorenserie 'Those About to Die'

Nieuwe serie "Those About to Die" krijgt gemengde recensies: kijken of skippen?

"Episch historisch drama" en "zwaarden en schandalen". Zo wordt de gloednieuwe gladiatorenserie van regisseur Roland Emmerich omschreven. Kloppen deze omschrijvingen of zijn ze te enthousiast? De beste critici op Rotten Tomatoes laten hun mening horen.

Those About to Die is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijver Daniel P. Mannix. Naast schrijver is Mannix fotograaf, goochelaar, dierentrainer en filmmaker. Als iemand weet hoe spektakel in elkaar zit, dan is Mannix het dus wel.

Those About to Die


De serie speelt zich af ten tijde van het Romeinse Rijk en toont de spektakels van de gladiatorencompetities. Deze werden gehouden om de leiders te vermaken. De belangrijkste leider in deze serie is Emperor Vespasian, gespeeld door Anthony Hopkins.

Alle ingrediënten voor een fantastische serie zijn dus aanwezig, maar is de serie eigenlijk wel een en al spektakel? Volgens critici op Rotten Tomatoes in ieder geval niet. Zij geven de serie een magere 57% (op het moment van schrijven).

De recensies


Those About to Die had een heel hoog budget, maar volgens criticus Kathryn Porter van Paste Magazine heeft dat de serie niet kunnen redden: "Those About to Die probeert een complex politiek verhaal te weven met personages uit alle lagen van de bevolking – en struikelt onmiddellijk over alle draadjes die gebruikt zijn om het te maken."



Toch zijn er ook positieve recensies, zoals die van Tessa Smith van Mama's Geeky: "Een werkelijk epische serie die je terug brengt naar het Romeinse Rijk terwijl het de donkere onderbuik van de stad verkent. Dit is Peacock's antwoord op Game of Thrones. Het is nog niet zo goed... maar het heeft de potentie om dat te worden."

Te streamen


De serie is te streamen op de Amerikaanse streamingdienst Peacock en op de Nederlandse Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ben jij al gestart met deze serie?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen