search
Eerste recensies voor 'Emperor of Ocean Park': top of flop?
Series / Nieuws

Eerste recensies voor 'Emperor of Ocean Park': top of flop?

Boekverfilming Emperor of Ocean Park van schrijver Stephen Carter verdeelt critici en publiek.

Boekverfilmingen zijn meestal heel goed of heel slecht. Lezers hebben een bepaald beeld in hun hoofd dat soms niet overeenkomt met dat van de regisseur. Is dit ook het geval met regisseur Damian Marcano's Emperor of Ocean Park of heeft hij de volgende hitserie gemaakt? Critici op Rotten Tomatoes delen hun recensies.

Emperor of Ocean Park is gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen L. Carter. Hij heeft rechten gestudeerd aan Yale Law School en schrijft vooral boeken over juridische en sociale kwesties. Emperor of Ocean Park is dan ook geen uitzondering.

Emperor of Ocean Park


De serie vertelt het verhaal van rechtenprofessor Talcott Garland (Grantham Coleman). Zijn vader overlijdt plotseling aan een hartaanval, maar de rechter trekt dit in twijfel. Ze gelooft namelijk dat het een moord was van iemand die niet wilde dat een zwarte man een kandidaat was voor het Hooggerechtshof.

Het klinkt als een spannend verhaal dat een geweldige thriller zou kunnen zijn. Is dit ook gelukt? Volgens critici op Rotten Tomatoes niet. Zij geven de serie een magere 50%. Het kijkerspubliek is echter zeer enthousiast over de serie en beloont deze met een score van 82% (op het moment van schrijven).

De recensies


Criticus Clint Worthington van RogerEbert.com gelooft dat de serie de verkeerde keuzes heeft gemaakt. Hij schrijft dan ook dat de serie zich bezig houdt met "smakeloze subplots van Lifetime-films over echtgenoten die vreemdgaan en huiselijke ruzies."



Ook hebben sommige critici kritiek op de verschillende flashbacks en flashforwards, maar dat is volgens kijker S.J geen probleem: "Ja, de serie gaat heen en weer met heden en verleden, maar het houdt je geïnteresseerd omdat je nog steeds wilt zien wat er gaat gebeuren." Volgens de kijker creëert dit juist een "mysterieuze spanning."

Te streamen


Op het moment van schrijven is Emperor of Ocean Park helaas niet te streamen in Nederland. De serie is echter wel verkrijgbaar bij verschillende webwinkels.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Zou jij Emperor of Ocean Park gaan kijken als deze op een Nederlandse dienst beschikbaar komt?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen