search
Van deze nieuwe Netflix-film krijg je spontaan hoogtevrees: "van duizelingwekkende proporties"
Films / Specials

Van deze nieuwe Netflix-film krijg je spontaan hoogtevrees: "van duizelingwekkende proporties"

Documentaire over rooftoppers die extreme hoogtes beklimmen, nu te zien op Netflix.

Netflix heeft een bijzondere documentaire toegevoegd aan het assortiment: Skywalkers: A Love Story. Deze documentaire geeft een inkijkje in het leven van twee rooftoppers die hun leven riskeren door op bizarre hoogten te klimmen.

Jeff Zimbalist en Maria Bukhonina zitten achter de regie van deze film. De opnames duurden zeven jaar, maar het resultaat mag er zijn. De mooiste, exclusieve beelden komen erin terug.

Rooftopping


Het beklimmen van hoge gebouwen is niet de meest gangbare hobby die er is, maar Angela Nikolau en Ivan Beerkus doen niets liever dan dit. Deze geliefdes komen uit Moskou maar reizen inmiddels de hele wereld over om hun hobby (illegaal) uit te oefenen, hier mooie plaatjes van te schieten en deze op Instagram delen met hun volgers.

Het koppel heeft al allerlei plekken bezocht, maar de documentaire volgt het stel terwijl ze zich klaar maken voor hun grootste uitdaging: de 678,9 meter hoge Merdeka 118 in Kuala Lumpur, Maleisië.

Het koppel


Angela Nikolau komt uit een familie van circusartiesten en vond haar eigen weg in turnen. Al snel gaat ze aan het werk op grotere hoogten en krijgt online populariteit. Wanneer Ivan haar Beerkus haar vraagt om mee te doen aan een fotoshoot op extreme hoogte begint hun liefdesavontuur.



Mooie uitzichten, maar vooral duizelingwekkende hoogtes staan centraal. De trailer van de documentaire laat al goed zien om wat voor hoogtes het gaat en de gevaren die daarbij komen kijken.

Zin in deze spannende documentaire? Sinds vrijdag 19 juli is hij te bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ga jij deze Netflix-docu kijken?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen