search
Een van de beste fantasyseries ooit scoort een verdiende 100% op Rotten Tomatoes en staat gewoon op Netflix
Series / Specials

Een van de beste fantasyseries ooit scoort een verdiende 100% op Rotten Tomatoes en staat gewoon op Netflix

'Fullmetal Alchemist: Brotherhood' is een Japanse animeserie die je gezien moet hebben.

Ben je fan van anime? Dan moet je Fullmetal Alchemist: Brotherhood zeker zien. Deze Japanse animeserie uit 2010 is een adaptatie van de originele Fullmetal Alchemist-mangaserie door Hiromu Arakawa.

Fullmetal Alchemist: Brotherhood werd geregisseerd door Yasuhiro Irie, geschreven door Hiroshi Ōnogi en gecomponeerd door Akira Senju. De serie werd bedacht om een getrouwe aanpassing te creëren die het volledige verhaal van de originele manga volgt, nadat in 2003 een vorige adaptatie uitkwam, getiteld Fullmetal Alchemist, die halverwege zijn loop een originele verhaallijn had ontwikkeld die afweek van de manga.

Verhaal


Fullmetal Alchemist: Brotherhood volgt de broers Edward en Alphonse Elric die op zoek gaan naar de Steen der Wijzen, in de hoop hun lichamen te herstellen die verloren gingen toen ze probeerden hun overleden moeder met behulp van alchemie weer tot leven te wekken.

Edward, die alleen zijn ledematen verloor, sluit zich aan bij het Staatsleger, wat hem de vrijheid geeft om de zoektocht voort te zetten terwijl hij probeert zijn broer te herstellen, wiens ziel aan de aarde gebonden is door een harnas. Echter, Edward en Alphonse zijn niet de enigen die op zoek zijn naar de krachtige steen. En terwijl ze zoeken, ontdekken ze een complot om het hele land te transmuteren om redenen die ze niet kunnen bevatten.

Lovende kritieken


Fullmetal Alchemist: Brotherhood ontving lovende kritieken en wordt beschouwd als een van de beste animeseries aller tijden. Recensenten prezen de trouw aan de manga en de introductie van personages en plotdetails die niet aanwezig waren in de anime uit 2003. De climaxafleveringen werden ook geprezen om zowel hun actiescènes als morele boodschappen.



Het is dan ook geen verrassing dat Fullmetal Alchemist: Brotherhood een perfecte score haalt van 100% op Rotten Tomatoes. De kritische consensus op de site luidt: "Met onberispelijke wereldopbouw, bruisende actie en emotioneel intelligente thema's komen alle elementen samen om van deze Fullmetal Alchemist-herstart een zuivere distillatie van het shounen-genre te maken."

Kijken?


Wil je Fullmetal Alchemist: Brotherhood zien? Je kan de serie bekijken op Netflix. En je kan de afleveringen gemakkelijk bingen, want ze duren allemaal 24 minuten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

100% op Rotten Tomatoes... terecht?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen