search
Nog geen 'Dune: Part Three', maar wel 'Dune: Prophecy':  bekijk de trailer
Series / Nieuws

Nog geen 'Dune: Part Three', maar wel 'Dune: Prophecy': bekijk de trailer

Zo spectaculair als de films waren, zo spectaculair belooft ook de serie te worden.

De omvangrijke wereld van Dune wordt binnenkort verder uitgebreid op het kleine scherm. Na twee uiterst succesvolle films volgt in november de serie Dune: Prophecy, en HBO Max komt zojuist met de nieuwste beelden.

De serie, voorheen getiteld Dune: The Sisterhood, is gebaseerd op het boek Sisterhood of Dune van Kevin J. Anderson en Brian Herbert. Dune: Prophecy volgt de zusters Harkonnen in hun strijd tegen de krachten die de toekomst van de mensheid bedreigen.

Strijdvaardige bende


In de serie richten de Harkonnen-zusters de beroemde sekte Bene Gesserit op, en de trailer toont de vroege dagen van de Bene Gesserit, met veel intriges en een flinke machtsstrijd die zich in de ruimte afspeelt.

Denis Villeneuve, regisseur van de twee kaskrakers Dune: Part One en Dune: Part Two, staat samen met de oorspronkelijke schrijvers Herbert en Anderson als uitvoerend producent voor HBO's nieuwe serie aan het roer.

Financieel en kritisch succes


De eerste film van Villeneuve kwam uit in 2021 en bracht 400 miljoen dollar op. Het tweede deel, dat afgelopen maart uitkwam, ging daar met meer dan 700 miljoen dollar dik overheen. Daarnaast staat het tweede deel op plaats 36 in de lijst beste films ooit op IMDb.



In november komt de nieuwe serie Dune: Prophecy uit. Tot die tijd kun je nog eens genieten van Dune: Part One of Dune: Part Two op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Noem jij jezelf fan van de nieuwe Dune-reeks?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen