search
Eerste recensies van Marvels ruige serie 'Hit-Monkey': Kijken of skippen?
Series / Nieuws

Eerste recensies van Marvels ruige serie 'Hit-Monkey': Kijken of skippen?

Seizoen 2 van de populaire animatieserie Hit-Monkey ontvangt lovende recensies van critici.

Marvel komt de laatste tijd met ijzersterke nieuwe series uit. Onlangs is ook seizoen 2 van de populaire animatieserie Hit-Monkey uitgekomen. Hoe scoort dit seizoen eigenlijk in vergelijking met seizoen 1? Critici op Rotten Tomatoes geven hun mening.

Hit-Monkey is een geanimeerde serie van makers Will Speck en Josh Gordon en is gebaseerd op het gelijknamige stripboek van Daniel Way en Dalibor Talajić. De serie ging in 2021 in première en werd meteen zeer positief ontvangen, mede doordat de serie heel trouw bleef aan het bronmateriaal.

Rotten Tomatoes


De serie volgt een Japanse makaak. Hij werkt samen met de geest van huurmoordenaar Bryce en samen plegen ze misdaden in de onderwereld. Dan besluiten ze om naar New York City te gaan.

Seizoen 1 werd zeer goed beoordeeld op Rotten Tomatoes. Critici gaven dat seizoen namelijk een score van 84%. Seizoen 2 is bijna net zo populair met een score van 80%. Het kijkerspubliek geeft seizoen 2 een perfecte score van 100%!

Recensies


Opvallend is dat veel critici seizoen 2 beter vinden dan seizoen 1, ondanks de iets lagere score. Zo schrijft Joel Keller van Decider dat dit komt doordat "de makers van de serie erachter zijn gekomen hoe ze het grappig kunnen maken en tegelijkertijd de personages van de serie kunnen verdiepen."



Criticus Tessa Smith van Mama's Geeky legt uit waarom zij seizoen 2 superieur vindt: "Marvel’s Hit-Monkey seizoen 2 is donkerder, ruiger en emotioneler dan het eerste seizoen. Nieuwe interessante personages, waaronder de duivel zelf, verhogen de inzet aanzienlijk."

Disney+


Ben je benieuwd geworden naar Hit-Monkey? Stream de serie dan op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Hit-Monkey: Kijken of skippen?

  • Kijken

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Skippen

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen