search
Eerste recensies seizoen 6 van actieserie 'Cobra Kai': dikke hit of grote teleurstelling?
Series / Nieuws

Eerste recensies seizoen 6 van actieserie 'Cobra Kai': dikke hit of grote teleurstelling?

Seizoen 6 van Cobra Kai scoort lager maar blijft geliefd om zijn humor en sterke personages.

Cobra Kai is een serie die eigenlijk geen introductie nodig heeft. Iedereen die van actie, komedie en vechtkunst houdt, kent deze serie. Onlangs is seizoen 6 verschenen. Is de serie beter dan ooit of wordt de kwaliteit juist slechter? Critici op Rotten Tomatoes geven hun eerlijke mening.

Cobra Kai is in 2018 begonnen als een serie op YouTube Red/Premium en is een vervolg op Karate Kid uit de jaren tachtig. Enkele acteurs uit de originele film, waaronder Ralph Macchio en William Zabka, spelen ook in de serie.

Rotten Tomatoes


Cobra Kai speelt zich ongeveer dertig jaar na de gebeurtenissen van The Karate Kid af en volgt Johnny Lawrence na zijn verlies van Daniel LaRusso. Hij besluit zijn dojo Cobra Kai te heropenen en zijn rivaal weer uit te dagen.

Het eerste seizoen van Cobra Kai kreeg een perfecte score van 100% op Rotten Tomatoes. Ook de daaropvolgende seizoenen bewezen ijzersterk te zijn met hoge scores zoals 95% en 98%. Seizoen 6 scoort lager dan alle andere seizoenen, maar nog steeds zeer hoog. Critici geven dit seizoen namelijk een score van 82% (op het moment van schrijven).

Het beste personage


Volgens topcriticus Nina Metz van Chicago Tribune is het hoofdpersonage Johnny zoals altijd het meest interessante personage. Dit komt doordat hij "altijd worstelt met zijn innerlijke aard".



Cobra Kai staat bekend om zijn humor en grappige momenten en dit is volgens criticus Amy Amatangelo van Paste Magazine in seizoen 6 beter dan ooit:

"Het consistente geheime wapen van de serie is altijd het gevoel voor humor geweest, en seizoen 6 heeft genoeg grappige momenten... De serie laat een constant en brutaal zelfbewustzijn zien en de bereidheid om mee te doen aan de grap."

Netflix


Alle seizoenen van Cobra Kai zijn te streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ben jij fan van Cobra Kai?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen