search
Eerste recensies voor 'Simone Biles': kijken of skippen?
Series / Nieuws

Eerste recensies voor 'Simone Biles': kijken of skippen?

Documentaireserie over Simone Biles krijgt lovende recensies van critici en een perfecte score op Rotten Tomatoes.

Simone Biles is misschien wel de bekendste turnster op dit moment. Ze heeft maar liefst zeven Olympische medailles en 30 van verschillende wereldkampioenschappen. Nu is er een documentaireserie gemaakt over haar carrière en leven, maar is deze serie net zo goed als Biles zelf? Critici op Rotten Tomatoes delen hun mening.

Biles leek niet te stoppen; ze won kampioenschap na kampioenschap en claimde zo haar plek als één van de beste turnsters ooit. Ze zou meedoen met de Olympische Spelen in Tokio en iedereen verwachtte een geweldige set van haar, maar het liep allemaal net wat anders.

Rotten Tomatoes


Simone Biles: Rising behandelt de gebeurtenissen tijdens de Olympische Spelen in Tokio. Tijdens de opwarming werd ze heel duizelig, wat haar dwong zich terug te trekken uit de competitie. Hierdoor miste ze de finales van bijna alle onderdelen. Vervolgens nam ze een pauze van haar carrière om aan haar mentale en fysieke gezondheid te werken.

Als Biles bezig is met haar wedstrijden is het onmogelijk om je ogen van haar af te houden en dat is precies hetzelfde met haar documentaireserie. Critici op Rotten Tomatoes geven de serie namelijk een perfecte score van 100% (op het moment van schrijven).

Een intieme kijk


Er staat een hele lijst van documentaires over de Olympische Spelen op Netflix, maar volgens topcriticus Craig Mathieson van The Age (Australia) is Simone Biles: Rising de beste. Hij schrijft: "[Deze serie] geeft een intieme blik op de terugkeer van turnster Simone Biles."



Ook topcriticus Aramide Tinubu van Variety is laaiend enthousiast over de serie: "Het is een elegante en kwetsbare serie die laat zien dat de geschiedenis van de gymnastiek doordrenkt is met de persoonlijke nalatenschap van Biles – die heftig maar fascinerend is om naar te kijken."

Netflix


Ben je nieuwsgierig geworden naar Simone Biles: Rising? Stream de serie dan op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Simone Biles: staat deze serie nu op jouw watchlist?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen