search
Na 'Game of Thrones' en 'House of the Dragon' is dit de volgende serie van HBO in de reeks
Series / Specials

Na 'Game of Thrones' en 'House of the Dragon' is dit de volgende serie van HBO in de reeks

De derde serie die zich afspeelt in de wereld van Westeros is in aantocht.

HBO is flink aan de Game of Thrones-franchise aan het bouwen. Na het succes van de prequel House of the Dragon is er een heel aantal spin-offs in de maak. De eerstvolgende in de franchise verschijnt sneller dan je denkt.

De volgende GoT-serie die we kunnen gaan bekijken is A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight. Deze serie is wederom geïnspireerd op de werken van George R. R. Martin, dit keer op de verhalen die hij schreef rondom de personages Dunk & Egg.

Novelles


Deze verhalen verschenen onder de titel Tales of Dunk & Egg. Dit is een serie van drie novelles die verschenen tussen 1998 en 2010. De verhalen spelen zich 90 jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones af.

The Tales of Dunk & Egg gaan, zoals de naam al suggereert, over de personages Dunk en Egg. In de novelles volgen we de avonturen van deze twee personages, die uiteindelijk uitgroeien tot Lord Commander en King Aegon V Targaryen.

Titel


In de serie volgen we de dappere ridder Ser Duncan the Tall (Dunk) en zijn schildknaap Egg. De Targaryen dynastie heerst nog steeds over de Iron Throne. Er staat deze twee onwaarschijnlijke vrienden heel wat gevaar te wachten.



De titel van de serie zou je bekend voor kunnen komen. Het is namelijk ook de titel van Game of Thrones seizoen 8 aflevering 2. In de aflevering is de titel een verwijzing naar het feit dat Brienne of Tarth wordt geridderd, maar het verwijst ook naar de Dunk & Egg verhalen.

Wanneer is de serie te zien?


De ontwikkeling van A Knight of the Seven Kingdoms begon in 2021. In 2023 werd er officieel groen licht gegeven voor de serie. De opnames begonnen in september van dat jaar. Peter Claffey zal te zien zijn als Dunk en Dexter Sol Ansell als Egg.

A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight zal waarschijnlijk ergens in 2025 verschijnen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight: ga jij kijken?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen