search
Horrorfilm die $181 miljoen ophaalde in 2022 staat over een paar dagen op Netflix
Films / Specials

Horrorfilm die $181 miljoen ophaalde in 2022 staat over een paar dagen op Netflix

De horrorfilm 'M3GAN' bekijk je vanaf volgende week op Netflix.

Levensechte robots en poppen zijn een populair thema in horrorfilms. Twee jaar geleden verscheen de horrorfilm M3GAN in de bioscoop, die een enorm hoog bedrag wist op te halen. En vanaf volgende week is de film gewoon te bekijken op Netflix.

M3GAN is een scifi-horrorfilm uit 2022, geregisseerd door Gerard Johnstone (Housebound) en geschreven door Akela Cooper (Hellfest). De film is gebaseerd op een verhaal van James Wan.

Humanoïde robot


Nadat haar ouders omkomen in een auto-ongeluk moet de 8-jarige Cady bij haar tante Gemma gaan wonen, die technicus is op het gebied van robots. Met het bedrijf waar ze werkt is ze bezig met de ontwikkeling van een humanoïde robot, die wordt aangedreven door AI.

De robot heeft het formaat van een kind en is ontworpen om de perfecte metgezel te zijn voor kinderen. Gemma heeft moeite om een connectie te maken met Cady. Ze krijgt het idee om M3GAN aan Cady te koppelen, om haar te helpen in deze moeilijke tijd.

Cast


De twee vormen al snel een buitengewoon hechte band. M3GAN krijgt echter steeds meer een eigen wil. Ze zal er alles aan doen om Cady te beschermen, zelfs als dit levens kost…



De rol van Gemma wordt gespeeld door Allison Williams (Get Out, Girls). Daarnaast zien we Violet McGraw als Cady (Ready Player One, The Haunting of Hill House). M3GAN wordt gespeeld door Amie Donald en haar stem wordt verzorgd door Jenna Davis.

Netflix


Wereldwijd bracht M3GAN maar liefst $181 miljoen dollar op. Een clip van een scène waarin M3GAN danst ging viraal op TikTok, wat zorgde voor extra aandacht voor de film. Inmiddels zijn er zowel een spin-off als sequel in de maak.

M3GAN is vanaf volgende week gewoon op je eigen beeldscherm te bekijken. Op 23 juli verschijnt de film op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

M3GAN: overrated?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen