search
Een van de grootste scifi-series in jaren is alweer gecanceld
Series / Nieuws

Een van de grootste scifi-series in jaren is alweer gecanceld

Paramount+ trekt na slechts twee seizoenen de stekker uit de prijzige scifi-serie Halo.

Het is over en uit voor de serie Halo. De scifi-serie gebaseerd op het gelijknamige spel krijgt uiteindelijk niet meer dan twee seizoenen van Paramount+ en is dus gecanceld. Er blijven ongetwijfeld de nodige teleurgestelde fans achter.

De serie Halo was al sinds 2013 in ontwikkeling en uiteindelijk verscheen in maart 2022 de eerste aflevering op de streamingdienst Paramount+. In Nederland debuteerde de serie later op SkyShowtime.

Halo gecanceld


Vanaf de start was er al kritiek van de critici en de fans, met de nodige matige recensies en publieksscores als gevolg. Op de Tomatometer staat het eerste seizoen op een nette 70 procent en het tweede seizoen op 90 procent. De publieksscore op Rotten Tomatoes voor de serie staat nu op 61 procent.

De kijkcijfers voor het eerste seizoen waren naar verluidt prima, maar het tweede seizoen zou een flinke terugval hebben laten zien, ondanks de betere reviews.

Officiële reactie


Paramount+ gaf een officiële reactie: "We zijn ontzettend trots op deze ambitieuze serie en willen onze partners bij Xbox, 343 Industries en Amblin Television bedanken, evenals showrunner en uitvoerend producent David Wiener en de uitvoerende producenten."



"[Ook bedanken we] de gehele cast onder leiding van Pablo Schreiber als Master Chief en de geweldige crew voor al hun uitstekende werk. We wensen iedereen het allerbeste voor de toekomst," eindigt de reactie van Paramount+.

SkyShowtime


Helaas voor Halo en de fans werd de serie niet zo'n succes als gameverfilmingen als The Last of Us, Fallout en zelfs Twisted Metal. Overigens meldt TV Line dat er naar een ander platform wordt gezocht die de serie eventueel wil voortzetten of afronden met een derde seizoen.

Je vindt de huidige twee seizoenen op SkyShowtime.

Ook interessant
'Halo' seizoen 2: een stap omhoog, maar nog niet Spartan-waardig
Het eerste seizoen van Halo was aardig maar kende genoeg gebreken. Vooral liefhebbers van de Halo-videogames hadden enorm veel aan te merken. Dat Master Chief zijn helm afzette zal menig fan waarschijnlijk nog steeds.. Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Baal jij ervan dat Halo is gecanceld?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen