search
Deze enorme successerie werd stom genoeg door HBO geweigerd: nu vast spijt
Series / Specials

Deze enorme successerie werd stom genoeg door HBO geweigerd: nu vast spijt

'Mad Men' was een immens succes, maar het begin van de serie ging niet meteen soepel...

Mad Men is een van de meest succesvolle series van deze eeuw. De serie werd uitgezonden bij het Amerikaanse kabelnetwerk AMC, maar werd eerst gepitcht aan HBO. Daar sloegen ze de serie alleen af…

De dramaserie Mad Men kreeg zijn eerste seizoen in 2007. De serie werd gemaakt door Matthew Weiner. Er volgden nog 6 seizoenen, tot het einde van de serie in 2015. Mad Men was een ultiem succes en wordt zelfs vaak genoemd als één van de beste series ooit gemaakt.

Reclamebureau


De serie gaat over de persoonlijke en professionele levens van de personen die werken bij het reclamebureau Madison Avenue in de jaren 60. De hoofdpersoon van de serie is Donald Draper (Jon Hamm), het creatieve brein achter het bedrijf.

We zien hoe zijn schijnbare zelfverzekerdheid een vermomming is voor zijn innerlijke onzekerheden en hoe dit zijn leven beïnvloedt. Daarnaast geeft de serie een beeld van de wereld in de jaren 60, inclusief de problemen van die tijd.

Niet zonder slag of stoot


Naast Hamm worden rollen vertolkt door Elisabeth Moss (The Handmaid's Tale), Vincent Kartheiser (Titans), Christina Hendricks (Good Girls) en January Jones (American Wedding).

Bekijk op instagram


Hoewel de serie inmiddels een iconische status heeft, ging het vinden van een televisienetwerk niet zonder slag of stoot. Weiner poogde in eerste instantie om het script van de pilot te verkopen aan HBO.

Grootste fout


Zij hadden interesse, maar eisten dat David Chase zou dienen als uitvoerend producent. Ondanks zijn eigen enthousiasme, sloeg Chase dit aanbod af. HBO nam de serie daarom niet aan. CEO Richard Plepler noemt dit de grootste fout uit zijn tijd bij HBO.

Weiner probeerde het vervolgens bij Showtime, die de serie ook afsloeg. Uiteindelijk lukte het wel bij AMC. Mad Men is momenteel nergens te streamen, maar de dvd bestel je makkelijk online.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Als Mad Men hebt gezien, welk cijfer geef je dan?

  • Een 8 of hoger

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Lager dan een 8

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen