search
Dit kun je verwachten van 'Dune: Prophecy': de prequel op de eerdere films
Series / Featured

Dit kun je verwachten van 'Dune: Prophecy': de prequel op de eerdere films

De strategieën van de Bene Genesserit worden al snel duidelijk.

Dune: Prophecy toont laat het 'Dune'-universum zien in een tijd van prille vrede. Er is een gruwelijke strijd geleverd tegen robots, die voorgoed verslagen zijn. Op de planeet Arrakis ('Dune') is sinds kort een geestverruimend middel ontdekt, de specie.

De mensheid is vastbesloten om kunstmatige intelligentie nooit meer de overhand te laten krijgen. De nieuwe zusterschap, de Bene Gesserit, geeft de voorkeur aan spirituele oefeningen voor haar leden.

Fragiel keizerrijk


De nieuwste trailer laat zien dat er vanaf het allereerste begin al vraagtekens worden geplaatst bij deze organisatie. De hoofdrollen worden gespeeld door Emily Watson en Olivia Williams. Zij zijn te zien als Valya Harkonnen, de leider van de Bene Gesserit, en haar zus Tula.

Javicco Corrino (Mark Strong) is de nieuwe keizer van dit fragiele nieuwe keizerrijk en hij laat zich adviseren door de zusters van de Bene Gesserit. Hier is duidelijk niet iedereen even blij mee.

Overig


In de serie zien we naast de Harkonnen-zusters ook de voorouder van een andere adellijke familie, namelijk Keiran Atreides (Chris Mason). Overige rollen worden gespeeld door onder andere Travis Fimmel als de geheimzinnige Desmond Hart, Sarah-Sofie Boussnina als prinses Ynez, Faoileann Cunningham as zuster Jen, Aoife Hinds als Emeline, Chloe Lea als Lila en Jade Anouka als zuster Theodosia.



Dune: Prophecy wordt in november verwacht bij HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Denk jij dat de serie het niveau van de films vast kan houden?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen