search
Ga terug naar de middeleeuwen met deze nieuwe komedieserie op Netflix
Series / Specials

Ga terug naar de middeleeuwen met deze nieuwe komedieserie op Netflix

Vanaf donderdag bekijk je op Netflix de historische komedieserie 'The Decameron'.

Op Netflix reis je binnenkort terug naar de middeleeuwen in de komedieserie The Decameron. Hier geven we antwoord op 5 vragen die je misschien hebt over de serie.

Waar gaat The Decameron over?


The Decameron speelt zich af in 1348. Florence wordt geteisterd door de Zwarte Dood: de pestepidemie die in die tijd voor verwoesting zorgde in Europa. De serie gaat over een groep edelen die met hun bedienden naar het platteland trekken.

In de heuvels van Toscane wagen ze een poging om te wachten ze tot de pestepidemie is overgewaaid, terwijl ze de tijd doden met wijn en seks. Dat blijkt echter niet zo makkelijk te gaan, dus moet de groep uiteindelijk vechten om te overleven.

Waar is de serie op gebaseerd?


De serie is gebaseerd op de verhalenbundel Decamerone van de Italiaanse schrijver Giovanni Boccaccio. De honderd verhalen in de bundel zijn geschreven in de periode van 1349 tot 1360 en gaan over drie vrouwen en vier mannen in een pestuitbraak. Het werk wordt gezien als een van de belangrijkste Italiaanse literaire werken.

Wie spelen er in de serie?


In de serie speelt een aantal bekende acteurs. We zien onder anderen Zosia Mamet (Mad Men) als Pampinea, Saoirse-Monica Jackson (Derry Girls) als Misia enTanya Reynolds (Sex Education) als Licisca.



Kun je de serie bingen?


Ja, je kunt de serie zeker bingen. Seizoen 1 bestaat in totaal uit 8 afleveringen, die in één keer op Netflix verschijnen.

Voor wie is dit een aanrader?


The Decameron is absoluut een aanrader voor fans van zwarte humor. Liefhebbers van geschiedenis hoeven niet te verwachten dat de serie compleet historisch accuraat is, maar de serie geeft een leuk inkijkje in de middeleeuwse literatuur.

The Decameron is vanaf donderdag 25 juli te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Is The Decameron een goede kijktip?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen