search
Geen nieuwe 'Sherlock Holmes'-film van Guy Ritchie, wel een serie: deze Hollywoodster heeft een belangrijke rol
Series / Nieuws

Geen nieuwe 'Sherlock Holmes'-film van Guy Ritchie, wel een serie: deze Hollywoodster heeft een belangrijke rol

Het lijkt erop dat de streamingdienst alles uit de kast trekt voor de aankomende nieuwe serie.

Prime Video is samen met Guy Ritchie momenteel bezig met het maken van een prequelserie over het leven van bekende speurneus Sherlock Holmes. Aan de cast kan alvast een zeer grote naam worden toegevoegd.

Eerder schreven we al dat acteurs Silas Holmes en Natascha McElhone een rol in de serie hebben bemachtigd, en nu is bekend geworden dat niemand minder dan de Britse acteur Colin Firth officieel heeft getekend voor een rol in de nieuwe serie Young Sherlock.

Sherlock in zijn jongere jaren


De serie moet een zogenaamde 'coming-of-age'-verhaal worden dat zich afspeelt in het Londen van het Victoriaanse tijdperk. Het neemt de kijker mee naar het moment in Sherlocks leven, wanneer hij 19 jaar oud is en studeert aan de Universiteit van Oxford.

Terwijl hij al worstelt met schande en zijn rauwe talent, wordt het nog moeilijker voor hem wanneer hij gedwongen wordt zijn ongefilterde aanpak toe te passen bij het oplossen van een moord op de universiteit.

Geheimzinnige Firth


Firth is geen onbekende in de wereld van historische films en heeft lovende kritieken gekregen voor films als The King’s Speech en de Kingsman-franchise. In Young Sherlock zal Firth in de huid kruipen van een mysterieus personage genaamd Sir Bucephalus Hodge.



Wanneer Young Sherlock uitkomt is nog niet bekend. Tot die tijd kun je Ritchie's klassieker uit 2009 nog eens streamen op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Kijk jij uit naar deze Sherlock Holmes-serie?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen