search
Deze BBC-serie met 8,8 op IMDb ben je waarschijnlijk nog niet vergeten, of moet je gelijk gaan kijken!
Series / Specials

Deze BBC-serie met 8,8 op IMDb ben je waarschijnlijk nog niet vergeten, of moet je gelijk gaan kijken!

De hilarische comedyserie 'Monty Python's Flying Circus' bekijk je gewoon op Netflix.

Om de Britse comedygroep Monty Python kon je in de vorige eeuw absoluut niet heen. Inmiddels hebben ze een iconische status bereikt, al zal niet iedereen tegenwoordig meer van ze gehoord hebben.

De Britse comedygroep Monty Python bestond uit Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones en Michael Palin. De groep was actief van 1969 tot 1983 en maakte films, albums, live shows, boeken, musicals en een serie.

geen vast format


In 1969 verscheen de serie Monty Python's Flying Circus. Dit is een surrealistische comedyserie in de vorm van sketches. Het was deze serie waarmee Monty Python bekend wist te worden. De serie liep tot 1974, met 4 seizoenen in totaal.

Flying Circus bestaat uit sketches, maar voldoet niet aan een bepaald format. Cleese introduceert iedere aflevering in een net pak, met de iconische zin: "And Now for Something Completely Different".

Terugkerende personages


Daarna rent er een langharige man gespeeld door Palin naar de camera, waarmee de aflevering echt van start gaat. De sketches worden aan elkaar verbonden via animaties, gemaakt door Gilliam.



In de sketches zit geen overkoepelend verhaal. Wel is er een aantal personages dat vaak terugkeert, waaronder The Gumbys, The Knight with a Raw Chicken en The Pepper Pots. De absurdistische en experimentele stijl was voor een groot deel wat Flying Circus zo populair maakte.

IMDb


Monty Python is inmiddels een begrip geworden. De invloed van de groep op de comedywereld wordt vaak vergeleken met de invloed van The Beatles op de muziekwereld. Op de IMDb scoort Monty Python's Flying Circus een indrukwekkende 8,8/10, gebaseerd op 79.000 recensies.

Goed nieuws: Monty Python's Flying Circus is gewoon te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Monty Python's Flying Circus: Leuk?

  • Jazeker!

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee, niet mijn ding

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen