search
De enorme verrassing in 'The Acolyte': "Ik ben het niet eens met de kritiek"
Series / Nieuws

De enorme verrassing in 'The Acolyte': "Ik ben het niet eens met de kritiek"

Showrunner Leslye Headland vindt kritiek op de slotaflevering veel te kort door de bocht.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Showrunner Leslye Headland had onlangs een gesprek met Collider over The Acolyte. Hierin is een korte cameo te zien van Qimirs (Manny Jacinto) Sith-meester Darth Plagueis. De nadruk lag op de bredere implicaties voor een eventueel vervolgseizoen.

Darth Plagueis blijkt een sturende kracht te zijn op de achtergrond. Zijn grootste obsessie is de zoektocht naar het eeuwige leven, waarbij de Force-kracht die Osha en Mae (Amandla Stenberg) heeft gecreëerd een grote rol speelt.

Geslaagd


Headland legt uit dat er goed is nagedacht over Plagueis' cameo. Headland: "Het moet niet overkomen als machtsvertoon, maar juist een beetje creepy. Daar zijn we denk ik in geslaagd". Darth Plagueis zocht gedurende zijn bestaan naar het geheim van het eeuwige leven. De Force-kracht die Osha en Mae creëerde hangt hier mee samen en het is van belang dat Plagueis deze kracht onder controle krijgt.

Headland kan zich niet vinden in de kritiek. De showrunner verwoordt dit als volgt: "Ik ben het niet eens met opmerkingen als 'anderen [hadden deze kracht] niet, Palpatine ook niet, waarom bezitten deze vrouwen [de clan op Brendok] deze kracht dan wel'. We zitten om te beginnen in een andere tijdlijn. Ik wil dolgraag het verhaal van Plagueis vertellen in een tweede seizoen".

Vervolg


Er is momenteel geen officieel nieuws over een eventueel vervolg op de heftig bekritiseerde serie. De makers zijn duidelijk klaar voor een vervolg, waarin ze dieper in willen gaan op de snode plannen van Darth Plagueis.



Je kunt Star Wars: The Acolyte streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

The Acolyte is klaar, wat vind jij: top of flop?

  • Top

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Flop

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen