search
Hoe 'Lost' de verhaallijn van fan-favoriet personage compleet verpestte
Series / Specials

Hoe 'Lost' de verhaallijn van fan-favoriet personage compleet verpestte

Het einde van de mysteryserie zorgde voor verdeeldheid, maar de fans zijn het over een ding eens.

Lost bouwde een indrukwekkende ensemblecast op in de tijd dat de serie te zien was. Er waren meerdere fan-favorieten en de kijkers vonden dat lang niet ieder personage evengoed werd behandeld.

Dokter Juliet Burke (Elizabeth Mitchell) is een fan-favoriet personage wiens einde een nasmaak heeft achtergelaten. Zij was te zien in seizoen 3 tot en met 5 en kwam aan haar einde aan het begin van het zesde seizoen. Juliets verhaal kende een teleurstellend einde en ze is misschien wel het enige personage wier leven verslechterde nadat ze op het eiland terechtkwam. Haar hereniging met Sawyer (Josh Holloway) in de slotaflevering voelt voor menigeen als mosterd na de maaltijd.

Bedroevend


Juliet werd in het derde seizoen geïntroduceerd en was medeverantwoordelijk voor de gevangenschap van Jack (Matthew Fox), Kate (Evangeline Lilly) en Sawyer. Ze hoorde in eerste instantie bij de Others en was een een mysterieuze vrouw. Gaandeweg wordt haar persoonlijkheid en haar achtergrondgeschiedenis onthuld aan de kijker. In de loop van de tijd is Juliet in staat om te ontkomen aan de manipulaties van Ben (Michael Emerson). Ze bouwt een vriendschap op met Jack en sluit zich uiteindelijk aan bij de overlevenden.

Voor ze op het eiland terechtkwam werkte Juliet als wetenschapper. Ze deed vruchtbaarheidsonderzoek om haar zus Rachel (Robin Weigert) te helpen met zwanger raken. De procedure verliep succesvol maar door de manipulaties van Ben belandde ze op het eiland en werd daar vervolgens vastgehouden. Aangezien het risico bestond dat de Others haar zus iets aan zouden doen, kon Juliet niet van het eiland af. Hoewel ze vriendschap vond bij de overlevenden en ook een relatie kreeg met Sawyer, werd haar verhaallijn op een onbevredigende manier afgerond.

Schrale troost


In het vijfde seizoen moesten de overlevenden een waterstofbom af laten gaan om op die manier terug te reizen naar hun eigen tijd. Het plan liep echter vreselijk mis uiteindelijk offerde Juliet zichzelf op door de bom af te laten gaan. Dit was een leeg einde voor een boeiend personage met een goed uitgewerkte ontwikkeling. Juliet had veel moeten doorstaan en net toen alles de goede kant op leek te gaan eindigde haar verhaal. Ook zag ze haar zus Rachel nooit meer terug. Uiteindelijk werden Juliet en Sawyer herenigd in de slotaflevering van Lost, maar voor velen was dit een schrale troost. Juliets heldhaftige daad betekende tegelijkertijd een abrupt einde, waardoor voor velen haar verhaallijn compleet verpest was.



Je kunt Lost bekijken op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Tijd voor een Lost-reboot?

  • Ja, graag!

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee, laat Lost met rust...

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen