search
In 2003 kreeg deze voor Nederlanders onbekende acteur enorm veel betaald voor de serie 'Everybody Loves Raymond'
Series / Specials

In 2003 kreeg deze voor Nederlanders onbekende acteur enorm veel betaald voor de serie 'Everybody Loves Raymond'

Ray Romano werd schatrijk met de laatste 2 seizoenen van de sitcom 'Everybody Loves Raymond'.

In Nederland is deze acteur nooit heel bekend geworden, maar hij kreeg een extreem hoog bedrag voor de serie waar hij in speelde: Ray Romano voor de sitcom Everybody Loves Raymond.

De succesvolle Amerikaanse comedyserie Everybody Loves Raymond werd uitgezonden van 1996 tot 2005. De serie kreeg in totaal 9 seizoenen, bestaande uit 210 afleveringen. In Nederland werd de serie uitgezonden op RTL Lounge.

Ray


De sitcom gaat over Ray Barone (Romano), een man die alles lijkt te hebben wat hij zich maar kan wensen: een geweldige vrouw (Patricia Heaton), een goede baan, een mooi huis in Long Island en een prachtig gezin.

Er is alleen een probleem. Zijn ouders wonen namelijk tegenover hem en vinden het geen enkele moeite om zich met alle aspecten van zijn leven te bemoeien. En dan is er ook nog zijn jaloerse broer Frank (Peter Boyle).

Door het dak


Je kunt deze opzet nog ergens anders van kennen, want zo'n 15 jaar geleden kocht Talpa de rechten om 26 afleveringen te mogen bewerken voor een Nederlandse versie. Iedereen is gek op Jack was van 2011 tot 2012 te zien, met Jeroen van Koningsbrugge en Linda de Mol in de hoofdrol.



Everybody Loves Raymond was een groot succes. Hoofdrolspeler Romano kreeg hier uiteraard vanaf het begin een hoog salaris voor, aangezien de serie om hem heen was gebouwd. Maar de laatste twee seizoenen ging dit bedrag door het dak.

Miljoen per aflevering


Per aflevering kreeg hij voor seizoen 8 en 9 (van 2003 tot 2005) $1.725.000. Als we de inflatie hierbij optellen wordt dat bedrag nog hoger, namelijk $2.652.000. Hiermee staat hij op de vierde plek van best betaalde acteurs per aflevering ooit.

Everybody Loves Raymond is te zien op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij Everybody Loves Raymond gezien?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen