search
Goed nieuws voor de grote 'Tomb Raider'-serie
Series / Nieuws

Goed nieuws voor de grote 'Tomb Raider'-serie

In mei werd aangekondigd dat de live-action verfilming van Phoebe Waller-Bridge er officieel komt.

In de nasleep van de Emmy-nominaties die eerder deze week werden aangekondigd, heeft Amazon Studios-chef Vernon Sanders een en ander onthuld over toekomstige Prime Video-projecten.

Een van de grootste van deze projecten is de live-action serieverfilming van Tomb Raider die uit de koker komt van de gerenommeerde Phoebe Waller-Bridge (Fleabag).

Meer duidelijkheid


In mei werd al aangekondigd dat de serie er zal komen, maar sindsdien is het nogal stil rondom de serie, die de Tomb Raider-franchise op nieuwe wijze zal verfilmen.

Sanders heeft The Wrap laten weten dat de opnames aan het begin van 2025 zullen beginnen. Waller-Bridge is bedenker, maar zal ook produceren en mogelijk alle afleveringen schrijven.

Wie wordt Lara?


Hoeveel afleveringen we kunnen verwachten is nog onbekend, maar Sanders gaf wel weg dat er wordt gezocht naar cast- en crewleden:



"We werken er hard aan. We hebben geweldig bronmateriaal en Phoebe is geweldig. We hebben er zin in. Ik denk dat we de rest van het jaar bezig zullen zijn met de pre-productie, zodat de opnames begin 2025 kunnen starten. En we beginnen onze wereldwijde zoektocht naar onze Lara Croft al zeer binnenkort."

Enorm project


De serie maakt onderdeel uit van een megaproject dat ook bestaat uit een Tomb Raider-film en een game die uiteindelijk al deze projecten bij elkaar zal brengen.

Tomb Raider zal waarschijnlijk pas in 2026 te streamen zijn op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij hier vertrouwen in?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen