search
Netflix verpeste zijn Marvel-series als 'Daredevil' door deze acteur te casten
Series / Specials

Netflix verpeste zijn Marvel-series als 'Daredevil' door deze acteur te casten

Een fout in 'Iron Fist' beïnvloedde de toekomst van Marvel op Netflix.

Eén verkeerde keuze kan een hele serie verpesten. Het casten van een acteur die helemaal niet bij een rol past, kan bijvoorbeeld catastrofale gevolgen hebben. Volgens veel kijkers is dat gebeurd in de Marvel-series op Netflix.

Door de jaren heen zijn er verschillende Marvel-series verschenen op Netflix, waarvan de meeste een groot succes waren. Daredevil verscheen in 2015, waarna er nog 3 seizoenen volgden. Ook kwamen er van 2015 tot 2019 seizoenen uit van Jessica Jones.

Fouten


Aangezien al deze series zich afspelen in het MCU, staan ze allemaal met elkaar in verband. Dat zorgt voor interessante verhaallijnen, maar betekent ook dat fouten in de ene serie de andere kunnen beïnvloeden.

Helaas is dat volgens veel kijkers wat er gebeurd is bij de Marvel-series op Netflix. Er zijn al een tijdje geen Marvel-projecten verschenen op Netflix. De uitwerking van de Marvel-series is dus niet helemaal soepel verlopen.

Verkeerde acteur


Waar het is misgegaan? Daar hebben veel kijkers wel een antwoord op: de serie Iron Fist uit 2017. Na het succes van Daredevil en Jessica Jones waren de verwachtingen hoog bij fans van Marvel.



Het volgende project wat na deze twee topseries zou verschijnen, was Iron Fist. Helaas viel de keuze om Finn Jones, een witte man, te casten als het titelpersonage niet bij iedereen in de smaak. Volgens veel kijkers had de acteur die Iron Fist speelt namelijk van Aziatische afkomst moeten zijn.

Begin van het einde


Iron Fist is sterk geïnspireerd door Aziatische vechtsporten en de setting is gebaseerd op Aziatische locaties en culturen. Volgens veel kijkers had de acteur die Iron Fist speelt Aziatisch moeten zijn, om een White Saviour-trope te voorkomen.

De serie werd niet goed beoordeeld en kan het begin van het einde genoemd worden voor Marevel-series op Netflix. Hoewel Daredevil gecanceld werd, wordt er momenteel gewerkt aan een reboot op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Was Finn Jones niet de juiste keuze voor Iron Fist?

  • Klopt!

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Ik vind het een prima casting

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen