search
Netflix verwijst een hardnekkig gerucht naar het rijk der fabelen
Series / Nieuws

Netflix verwijst een hardnekkig gerucht naar het rijk der fabelen

De grote streamingdienst gaat niet direct in zee met zijn grootste concurrenten.

Netflix lijkt de streamingoorlog te hebben gewonnen die sinds 2019 wordt gevoerd. Nieuwere streamingdiensten als Prime Video, Disney+, Apple TV+ en HBO Max probeerden Netflix naar de kroon te steken, maar veel concurrenten bevinden zich inmiddels in financiële problemen.

Met Netflix gaat het juist goed door de introductie van allerlei alternatieve abonnementsvormen en het sluiten van nieuwe content-deals met de grote studio's. Steeds vaker verschijnen er ook grote bioscoopfilms op Netflix. Denk maar aan de grote films van Warner Bros. en Universal Pictures.

Vindbaar en bruikbaar


De afgelopen periode waren er geruchten dat Netflix bundels zou gaan aanbieden met toegang tot de platformen van concurrenten als Disney+ en HBO Max. Netflix meldt nu dat dit zeker niet gaat gebeuren.

Hoewel Disney+ en HBO Max (in de States) wel gezamenlijk hun diensten aanbieden, is Netflix dit niet van plan. Wel is en blijft het voor Netflix van belang dat de Netflix-app op alle apparaten "goed vindbaar en bruikbaar is".

Geen bundels


Netflix zegt geen behoefte te hebben om bundels aan te bieden met diensten als Disney+ en HBO Max, omdat de productervaring via verschillende apparaten al erg goed is. Hieronder heeft "Netflix minder voordeel bij directe bundeling met andere streamers."

In Nederland worden bundels nog niet aangeboden, maar het is niet ondenkbaar dat een goedkoper pakket met zowel Disney+ als HBO Max binnenkort beschikbaar komt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Zou jij een voordelige bundel interessant vinden?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen