search
Deze pakkende en sterkontvangen scifi-film met Emilia Clarke zie je deze week op Prime Video
Films / Specials

Deze pakkende en sterkontvangen scifi-film met Emilia Clarke zie je deze week op Prime Video

Een futuristische sci-fi romkom waarin technologie en zwangerschap samenkomen, beschikbaar vanaf 24 juli op Prime Video.

Op 24 juli verschijnt er een bijzondere sci-fi-romkom op Prime Video. The Pod Generation neemt je mee naar een toekomst waarin technologie en zwangerschap samensmelten, maar of dit zonder problemen gaat is nog maar de vraag.

De film is geregisseerd door Sophie Barthes, een Frans-Amerikaanse regisseur en schrijver. In 2009 regisseerde ze Cold Souls, een komedie-drama. Een andere film waarbij Barthes aan het roer stond is Madame Bovary, een historische romantische dramafilm uit 2014.

The Pod Generation


De film speelt zich af in een toekomst waarin kunstmatige intelligentie ervoor zorgt dat zwangerschap plaats kan vinden in een Pod, een kunstmatige baarmoeder in de vorm van een ei.

Rachel en Alvy kiezen ervoor het ouderschap te bewandelen op deze manier. De reden? Rachel werkt bij een marketingbedrijf en wordt vrijwel gedwongen om haar zwangerschap met een Pod te verwezenlijken. Alvy is hier geen fan van.

Cast


In de hoofdrol staat Emilia Clarke, een Britse actrice die vooral bekend staat als Daenerys in de hitserie Game of Thrones. De rol van Alvy wordt vertolkt door Chiwetel Umeadi Ejiofor. Onder andere bekend van 12 Years a Slave en de film 2012.



The Pod Generation ging in première op 19 januari 2023 en was te zien in de bioscopen vanaf augustus van dat jaar. Over het algemeen werd de film positief ontvangen, maar op Rotten Tomatoes krijgt de scifi-romkom een simpele score van 41%.

Thuisbioscoop


Benieuwd naar deze dystopische film? Vanaf woensdag 24 juli is hij te bekijken op Prime Video, thuis op de buis.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ga jij The Pod Generation kijken?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen