search
Deze Nederlandse acteur kreeg een rol in 'Game of Thrones', maar waarom?
Series / Nieuws

Deze Nederlandse acteur kreeg een rol in 'Game of Thrones', maar waarom?

Waarom werd Michiel Huisman eigenlijk opeens de nieuwe Daario Naharis?

Game of Thrones-fans moesten bij de release van seizoen 4 even met hun ogen knipperen; het personage Daario Naharis, in het vorige seizoen gespeeld door Ed Skrein, zag er opeens compleet anders uit. De rol werd nu gespeeld door de Nederlander Michiel Huisman.

Het opnieuw casten van de rol was verrassend, want het personage was in het vorige seizoen geïntroduceerd en ook acteur Skrein viel bij velen in de smaak. De vraag is dan ook: waarom een nieuwe acteur?

Ed Skrein


In een interview met Entertainment Weekly ging Ed Skrein in op zijn kortstondige tijd als castlid van Game of Thrones. Hij kreeg de vraag of het klopte dat hij de serie verliet voor zijn rol in de nieuwste Transporter-film.

''Nee'', zei Skrein zonder twijfel. ''Dat is wat gezegd werd in de media, maar het was veel politieker dan dat. Mijn plan was om voor de lange termijn bij 'Game of Thrones' te horen. Dat zou ik geweldig gevonden hebben. Maar om politieke redenen scheidden onze wegen.''

HBO Max


Wat de exacte 'politieke redenen' zijn waarom hij Game of Thrones verliet heeft Skrein nooit onthuld. Wat de redenen ook mogen zijn, in ieder geval heeft Michiel Huisman zijn toprol er mede aan te danken. Huisman zie je in actie als Daario Naharis op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Vind jij de rol van Michiel Huisman goed in Game of Thrones?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen