search
Ondanks een zwakker ontvangst, blijkt 'The Boys' een monsterhit voor Prime Video
Series / Nieuws

Ondanks een zwakker ontvangst, blijkt 'The Boys' een monsterhit voor Prime Video

'The Boys' seizoen 4 was niet voor iedereen een succes, maar als het om de cijfers gaat wel.

Het zal de meeste mensen niet ontgaan zijn dat The Boys seizoen 4 te maken heeft gekregen met bakken vol kritiek. Opvallend genoeg blijkt nu alleen dat dat niet te zien is in de cijfers: de serie blijft een monsterhit.

The Boys is een satirische superheldenserie op Prime Video, die in 2019 in première ging. Seizoen 4 ging dit jaar van start op 13 juni en liep tot 18 juli. Na zijn release kreeg het nieuwe seizoen te maken met veel kritiek.

Kritiek


Kijkers vonden dat de kwaliteit van de serie achteruit was gegaan. Kritiekpunten waren dat de politieke ondertoon te duidelijk werd gemaakt en dat bepaalde verhaallijnen niet goed afgehandeld werden.

Nu blijkt echter dat die kritiek niet te zien is in de kijkcijfers. Amazon heeft namelijk bekendgemaakt dat het seizoen sinds de release op 13 juni maar liefst 55 miljoen kijkers heeft getrokken.

Groei


Dit nummer omvat alle mensen die naar de serie keken in een spanne van 39 dagen: van 13 juni tot 21 juli, drie dagen na de finale van het seizoen. Vergeleken met seizoen 3 is dit een groei van 20%.



Dat komt overeen met de groei die te zien was als de première van seizoen 3 en 4 met elkaar vergeleken werden. De eerste aflevering van seizoen 4 zag in zijn eerste vier dagen een toename van 21% meer kijkers ten opzichte van de eerste aflevering van seizoen 3.

Seizoen 5


Uit de cijfers blijkt nu dus dat de kijkers zijn blijven hangen gedurende seizoen 4, ondanks de kritiek die het seizoen kreeg. Volgens Amazon staat het seizoen nu op de vierde plek van meest bekeken seizoenen ooit op Prime Video.

Een vijfde en laatste seizoen van de serie is al bevestigd. Bekijk The Boys op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij het complete vierde seizoen al gezien?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen