search
Het einde van 'Stranger Things' nadert: Deze personages lijken te gaan sneuvelen!
Series / Specials

Het einde van 'Stranger Things' nadert: Deze personages lijken te gaan sneuvelen!

Deze website heeft een aantal kansberekeningen uitgevoerd en voorspelt welke personages doodgaan aan het slot.

Het zijn duidelijk niet alleen de fans die speculeren over het einde van de Netflix-favoriet. De eindstrijd tegen superschurk Vecna (Jamie Campbell Bower) komt eraan en het belooft er heftig aan toe te gaan. De kans is groot dat niet alle hoofdpersonages deze strijd overleven.

SportsCasting heeft de weddenschappen die online worden afgesloten op een rijtje gezet. Vervolgens is een een lijst opgesteld waarop je kunt zien wie het grootste risico loopt om het einde niet te halen. Hieronder zetten we dit op een rijtje voor je.

Coma


De Duffer Broers, die de serie ontwikkeld hebben, schromen zeker niet om personages om te laten komen. Eerder namen we al afscheid van Barbara "Barb" Holland en Eddie Munson. In het vierde seizoen kwam Max (Sadie Sink) om en werd vervolgens weer tot leven gewekt door Eleven (Millie Bobby Brown). Het vierde seizoen eindigde met Max in coma.

Van de zeventien personages staat Max op de zesde plaats. Aangezien ze al eerder is doodgegaan en door Eleven tot leven is gewekt, is de kans dat ze omkomt niet zo heel groot. Het lijkt niet logisch om Max terug te brengen om haar vervolgens in het slotseizoen alsnog dood te laten gaan. Jim Hopper (David Harbour) loopt wat dat betreft een groter risico. Hij staat op de vierde plaats: in seizoen 3 zagen we Hopper zijn leven wagen en de kans is groot dat hij niet zal schromen om dit opnieuw te doen.

Epische strijd


Onderaan de lijst staat Erica Sinclair (Priah Ferguson). Ze is het jongere zusje van Lucas (Caleb McLaughlin) en hoewel ze actief deelneemt aan de strijd is haar dood geen groot risico. Dit in tegenstelling tot Eleven, die op de derde plaats staat. Eleven is meerdere malen aan de dood ontkomen gedurende de serie en de kans is reëel dat ze het ultieme offer moet brengen om haar vrienden te redden.



Zoals te verwachten viel, staat Vecna/Henry Creel bovenaan. Hij is gedurende alle seizoenen de voornaamste antagonist geweest en een belichaming van kwaadaardigheid. Als het goede over het kwade triomfeert, dan betekent dit het definitieve einde van dit personage.

Wanneer en waar te zien?


Het slotseizoen van Stranger Things wordt in de loop van 2025 verwacht op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Zin in het laatste seizoen van Stranger Things?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen