search
Hoe HBO's ‘The Penguin’ een schakel vormt tussen ‘The Batman’ en de nieuwe vervolgfilm
Series / Nieuws

Hoe HBO's ‘The Penguin’ een schakel vormt tussen ‘The Batman’ en de nieuwe vervolgfilm

Fans kunnen voorlopig nog genoeg verwachten uit de Batman-wereld van Matt Reeves.

In 2022 verscheen de film The Batman, met acteur Colin Farrell in de rol van Oz, oftewel The Penguin. Over zijn personage verschijnt binnenkort een serie, die volgens de makers een verbindend element vormt tussen de film en het vervolg.

De film, met Robert Pattinson in de hoofdrol als Batman, krijgt in 2026 een vervolg, en in de tussentijd kunnen fans genieten van The Penguin op HBO Max. Het wordt volgens showrunner Lauren LeFranc een echt Scarface-verhaal.

In de tussentijd waar criminaliteit welig tiert


De serie zal zich een week na de gebeurtenissen in The Batman afspelen, nadat The Riddler (Paul Dano) een dijk opblies om Gotham City te overspoelen. Met de dood van maffiabaas Carmine Falcone (John Turturro) ontstaat een machtsvacuüm dat Oz meteen benut.

The Penguin laat de opkomst zien van Oz als koning van de criminaliteit. In het verhaal verschijnt ook zijn dochter, gespeeld door Cristin Milioti, die terugkeert naar Gotham na een verblijf in Arkham Asylum. Het seizoen ontwikkelt zich tot het punt waarop bijna direct wordt overgegaan naar de tweede film van regisseur Matt Reeves.

Het universum breidt uit


Ondertussen zijn er nog meer Batman-projecten in de maak. Na het schrappen van spin-offs over Arkham Asylum en de politiedienst van Gotham City, laat producent Dylan Clark weten dat de makers de hele wereld van Batman bekijken en zich voor mogelijke nieuwe series gaan richten op hoofdpersonages.



De HBO-original The Penguin gaat in september in première op HBO Max. Kijk tot die tijd nog eens The Batman op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ben jij fan van dit soort spin-off van films op televisie?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen